Ege Katarakt ameliyatı artık daha güvenli

Katarakt ameliyatı artık daha güvenli

27.06.2018 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde kullanılan ve hata payını en aza indiren son teknoloji Femtosaniye Lazer cihazıyla, katarakt ve lasik ameliyatları artık daha da güvenli...

Katarakt ameliyatı artık daha güvenli

1976 yılından bu yana katarakt ameliyatları yaptığını belirten Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, uzun yıllar fako cihazı kullandıklarını, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan Femtosaniye Lazer’in, ameliyat sırasında hastaya yüksek güvenlik ve konfor sağladığını dile getirdi.

Haberin Devamı

15 dakika sürüyor

Femtosaniye Lazer’in doktor kaynaklı hataların önüne geçtiğine dikkat çeken Kaşkaloğlu, milimetrik kesilerin düzgün yapılmasından dolayı katarakt ameliyatlarında büyük avantaj sağlandığını belirtti. Cihazı kullanmak için özel bir eğitim alındığının altını çizen Kaşkaloğlu, şöyle konuştu:

“Gözün içindeki merceği temizleyerek, yeni bir yapay mercek yerleştiriyoruz. Günümüzde gelişen multifocal lens teknolojisi ve kısa süren lazerli katarakt ameliyatı sayesinde, hastaların diğer görme kusurları da tedavi edilebiliyor. Böylece kişi, gözlüksüz yeni bir yaşama başlayabiliyor. 15 dakikalık bir operasyon sonrasında evine giderek, çok kısa sürede günlük yaşantısına geri dönebiliyor. Ameliyatlarda başarı oranı da çok yüksek.”

Haberin Devamı

‘Teknolojide iyiyiz’

Meslek yaşamında 40 yılı geride bırakan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Türk hekimlerin göz hastalıklarında yüksek teknolojiyi iyi kullandıklarını ve ameliyatın başarısını artırdıklarını söyledi. Hangi branşta olursa olsun, hekimlerin kendilerini güncel bilgilerle donatmasının önemine dikkat çeken Kaşkaloğlu, “Yılın önemli bir bölümünde tıp alanındaki son gelişmeleri takip etmek için yurtdışında kongrelere katılıyoruz. Hekim olarak gelişen teknolojiyle artık Amerika’daki bir kongreye bizzat katılmak gerekmiyor. Online olarak da rahatlıkla takip edebiliyoruz” dedi.

‘TÜRKLER ÇOK BAŞARILI’

Türk hekimlerinin yurtdışında, deneyimli ve başarılı olarak tanındığını dile getiren Kaşkaloğlu, “Hekimlerimiz dünyayla yarışıyor; hatta bir adım öne çıkıyor. 15-20 yıl önce bazı göz tedavileri için hastaları yurtdışına göndermek zorundaydık. Şimdi ise bütün tedavileri ülkemizde yapabiliyoruz. Büyük gurur duyuyorum” dedi.