Ege Kilosu 295 lira!

Kilosu 295 lira!

10.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 ürün alım fiyatını 295 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

Kilosu 295 lira

Sürek, titiz çalışmalar sonucu belirlenen fiyatla üreticinin haklarını ve ürünün değerini korumayı amaçladıklarını belirtti, “Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ülke, bölge ve zeytinyağı üreticileri için önemli bir güçtür. Tariş, her sezon olduğu gibi bu sezon da tüm kaynaklarını ortaklarının ürününü en iyi şekilde değerlendirmek için kullanacaktır. Belirlediğimiz ürün alım fiyatında kooperatiflerimizden gelen fiyat değerlendirmeleri en önemli kriter olurken, rekolte miktarları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri de dikkate aldık” dedi.

Haberin Devamı

421 bin ton rekolte

Sürek, 2022-2023 zeytinyağı rekoltesinin 421 bin ton ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını dile getirdi, bunun ülke ve bölge ekonomisi açısından önemli getirisi olduğunu açıkladı. Sürek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz sezonda, kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek, gerekirse yeni düzenlemeler yapacağız.”