Ege Körfez’de şenlik var!

Körfez’de şenlik var!

16.09.2017 - 05:53 | Son Güncellenme:

Başkan Aziz Kocaoğlu, 22-24 Eylül’de düzenlenecek İzmir Körfez Festivali’nde, 6 yıl sonra yelken yarışı yapılacağını, sergi açılacağını, konserlerle eğlencenin doruğa çıkacağı müjdesini verdi

Körfez’de şenlik var

İzmir Körfezi, 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalle renkleniyor. Büyükşehir Belediyesi, Arkas Holding, Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliğiyle gerçekleştirilecek İzmir Körfez Festivali’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Uzun yıllar arkamızı döndüğümüz için bize küsen, rengi değişen İzmir Körfezi, yaptığımız yatırımlarla artık yeniden gülümsemeye başladı.

Haberin Devamı

Urla’ya yelken üssü

Denize yüzümüzü dönmek, körfezle birlikte yaşamak, onun kıymetini bilmek hepimizin borcu ve görevi olmalı” diye konuştu. Bu sene ilk kez düzenlenecek İzmir Körfez Festivali, basın toplantısıyla tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez’e geçmişte ve kendi döneminde yapılan yatırımları anlattı, Urla’ya yelken üssü kurulacağını açıkladı. Uzun yıllar boyunca kentlerin üretim, finans gibi konularla öne çıktığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bugün yükselen trend, temiz su ile temiz deniz, temiz toprak, temiz hava, temiz gıda ve bunların korunması, iyileştirilmesi.. Biz de 13 senedir bunun için uğraşıyoruz. Konak Pier’in hem solu hem de sağı bu iş için çok uygun. Zaten 1800’lerin 2. yarısında yapılmış eski İzmir Limanı olan bu yer çok ufak bir yatırımla yat limanına dönüştürülebilir. İlk önce bir ilki başarıp yat limanını gerçekleştirmemiz gerek. Urla’da eski ESHOT kampı alanında 5-6 yelken kulübünü barındıracak yer oluşturacağız. Planları çiziliyor, 2018 başında ihaleye çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas, eski bir İzmirli ve bir yelkenci olarak körfezle iç içe yaşayan İzmir’in böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasını uzun süredir istediğini söyledi, “Çok özel bir yarış olacak” ifadesini kullandı. Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da, İzmir’in 1950’lerden beri yelken sporuna ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Körfez’in geçmiş yıllarda olduğu gibi tekrar yelkenle bütünleşeceğini ve bembeyaz yelkenlilere bürüneceğini söyledi.

Mavi Bayrak temiz deniz

Körfez’e ilk Mavi Bayrak, Urla Kum Denizi Plajı’na çekilirken, iç körfezdeki deniz suyu tahlillerinin de “yüzülebilir” değerlerde olduğuna vurgu yapıldı. İzmir Körfezi Festivali’nde kentliler, üç gün boyunca görsel şölen yaşayacak. Festivalin ana etkinliği ise “İzmir Arkas Körfez Yarışı” olacak. İzmir Körfezi, bu yarışla 6 yıl sonra ilk kez yelkenlileri ağırlayacak. ‘Kano yarışmaları’ ile Karşıyaka’daki yelken yarışları, körfeze ayrı bir renk katacak. Etkinlik fotoğraflarından sergi açılacak. Festival boyunca her gün konser verilecek.