Ege Kupaya kavuştular

Kupaya kavuştular

10.05.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, kupayı teslim aldı. Ligin son haftasında Beysu Konya ile karşılaşan yeşil beyazlılar, maçın ardından büyük sevinç yaşadı

Kupaya kavuştular

Milliyet  - Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nin son haftasında Beysu Konya ile karşılaştı. Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden Manisa BBSK, kupasına kavuştu. Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Manisa tarihinde çok önemli bir başarıya imza attıklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Hakan Kadayıfçılar, Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökmen Aytaç, Engin Altun, Orhan Haşim Elmalı da tribünde takip etti. Mücadele sonrasında kupa ve madalya seremonisi yapıldı.  

Haberin Devamı

İlklerin takımı 

2021-2022 sezonu TBL şampiyonu Manisa BBSK, teknik ve idari ekip ile oyuncuların sevinçleri görülmeye değerdi. Takım kaptanları Recep Doğrusöz ve Ercan Topcu’nun ellerinde yükselen kupa töreninin ardından çekilen hatıra fotoğraflarının sonrasında tören sona erdi. Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Beysu Konyaspor karşılaşması öncesi Konyaspor Kulübü’ne merhum futbolcu Ahmet Çalık anısına 6 numaralı formayı hediye etti. Kulübün sosyal medyasından yapılan açıklamada, “Manisa BBSK 2021-2022 sezonu gururla sunar. Türkiye basketbol tarihinde Türkiye Basketbol Ligi Normal Sezon Şampiyonluğu ve Erkekler Federasyon Kupası Şampiyonluğu ikilemesi yapan ilk ve tek takım!” paylaşımı yapıldı. 

Potada ege rüzgarı

Haberin Devamı

Yeni sezonda 65 senelik Spor Toto Süper Lig tarihinde ilk kez hiçbir takımla temsil edilmeyecek Ege, ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 4 ekiple birden mücadele edecek. Potada İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka’nın gediklisi olduğu Süper Lig’de Aliağa Petkimspor, üst üste ikinci kez kümede kalmayı başardı. Yukatel Merkezefendi Belediye Basket, ilk sezonunda son hafta küme düşmekten kurtuldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor ise Süper Lig’de yer alacak dördüncü takım oldu. Bornova Belediyesi Karşıyaka da Play Off’a kalarak ING Basketbol Süper Ligi iddiasını sürdürdü.