Ege Kürtajda ölüme dava

Kürtajda ölüme dava

28.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üç çocuk annesi Vatan Yılmaz, iddiaya göre kürtaj nedeniyle öldü. Eşi Veli Yılmaz, polikliniğin sahipleri ve doktoru hakkında 100 milyar liralık dava açtı

Kürtajda ölüme dava






İzmir Bornova'da oturan Vatan Yılmaz kürtaj sonrası yaşamını yitirdi. Vatan Yılmaz'ın eşi Veli Yılmaz polikinlik sahibi Muammer İdiz ve doktor Busalyma Duisheva hakkında 100 milyar liralık dava açtı.
3 çocuk annesi Vatan Yılmaz (43), dördüncü çocuğuna hamile kalınca kürtaj yaptırmaya karar verdi. Kocası Veli Yılmaz'dan kararını saklayan Vatan Yılmaz, Doğanlar'da Doktor Muharrem İdiz'in işlettiği Deva Polikliniği'ne gitti. 3 aylık hamile Yılmaz'a, geçtiğimiz 17 Kasım'da iddiaya göre Kırgızistan uyruklu doktor Busalyma Duisheva tarafından kürtaj yapıldı.

Otopside çıktı
Evine dönen Yılmaz fenalaştı, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. İşçi Veli Yılmaz (43), karısının ölümünün şüpheli olduğunu önesürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine yapılan otopside Yılmaz'ın rahminde delik tespit edildi.
Üç çocuğuyla ortada kalan işçi Veli Yılmaz, avukatı Nurten Çavuşoğlu, aracılığıyla Poliklinik sahipleri Muharrem İdiz, Veli Özyürek ve ameliyatı yaptığı öne sürülen Dr. Duisheva hakkında 100 milyar liralık maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açtı.
Yılmaz, dilekçesinde eşinin kürtaj nedeniyle öldüğünü önesürdü, "Kırgızistanlı doktorun ve polikinliğin bu tür ameliyatları yapmaya yetkisi olmadığını öğrendik. Sadece genel pratisyenlik ve diş hekimliği hizmeti verebilmeleri için izin almışlar. Yasa gereği gebeliğin 10, haftasından sonra kürtaj yapılması yasak. Eşim ise 12 haftalık hamileydi. Buna rağmen kürtajı yapmışlar" iddiasında bulundu.
Dr. Duisheva'nın resmen görevli olmadığı belirtilen Deva Polikliniği'nin işletmecisi Doktor Muharrem İdiz ise olayla ilgili yorum yapmadı.



EGE