Ege Kuşadası’nda hayat sokakta!

Kuşadası’nda hayat sokakta!

30.07.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kuşadası Sokak Festivali ilgi gördü. Belediye Başkanı Günel, “Müzik, sanat, lezzet ve eğlence dolu bir haftasonu geçireceğiz” dedi

Kuşadası’nda hayat sokakta

Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, ikinci kez “Hayat Sokakta” dedi. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu danışmanlığında düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, Tarihi Kervansaray’da düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Haberin Devamı

11 ilin lezzetlerini tadın

Sokak Festivali ile geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bir yandan kenti yaşarken bir yandan da farklı lezzetler, müzik, sanat ve eğlence eşliğinde müthiş bir haftasonu geçireceklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Müzik, sanat, lezzet ve eğlenceye doyacağız. Depremden etkilenen 11 ilimizin mutfağını sizler için Kuşadası’na taşıdık. Herkesi muhteşem lezzetlerin tadına bakmaya bekliyoruz. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ederim. İyi şeyler yapmak ve onları sürdürmek için size inanan insanlara ihtiyacınız var” diye konuştu.

Örneklerinden daha iyi

Festivali bu yıl 6 Şubat’ta yaşanan depremler nedeniyle Güneydoğu mutfağı üzerine kurduklarını ifade eden KUSAV Başkanı Levent Köylü de, lezzet turlarından elde edilecek gelirin deprem bölgesi ile dayanışma amacıyla kullanılacağının altını çizdi. Ayhan Sicimoğlu ise, sokak festivalinin bir benzerini İtalya’da bir kasabada gördüğünü ancak Kuşadası Sokak Festivali’nin çok daha zengin bir içerikle hazırlandığını söyledi. Ömer Günel’in çok genç, aydın ve ileri görüşlü bir başkan olduğunu vurgulayan Sicimoğlu, “Gerek KUSAV gerekse de Kuşadası Belediyesi ekibi çok başarılı” dedi. Festivalin ana sponsoru Kahyaoğulları’nın Yönetim Kurulu Üyesi Aymila Kahyaoğulları da, böylesine güzel bir organizasyona katkı vermekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Toplantının ardından karnavalları aratmayan bir kortej düzenlendi. Derneklerin, vakıfların, dans okullarının, jonglörlerin, orkestraların ve gösteri topluluklarının birbirinden ilginç ve renkli kostümlerle katıldığı kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de KUSAV Başkanı Levent Köylü, Ayhan Sicimoğlu ile birlikte katıldığı kortej yürüyüşü sırasında sergilenen dans ve akrobasi gösterileri kente büyük bir renk kattı. Yürüyüşün ardından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda gerçekleşen sevilen elektronik pop müzik grubu KÖFN’ün sahne aldığı bir konser ile coşku devam etti. KÖFN festival ruhunu zirveye taşıdı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Lezzet Sokakta”, “Eğlence Sokakta”, “Müzik Sokakta” ve “Sanat Sokakta” başlıklarında gerçekleşen Kuşadası Sokak Festivali, bugün sona erecek.