Ege Mavi Konak canlanacak

Mavi Konak canlanacak

20.10.2018 - 20:11 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesindeki yaklaşık 100 yıllık geçmişe sahip olan Mavi Konak’ta restorasyon çalışması başlattı.

Mavi Konak canlanacak

Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi, Adil Beştaş Evi ve Buldan Tarakçı Evi gibi Denizli’nin yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerlerini restore ederek kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Tarihi değerler korunacak

Bu kapsamda, Çivril ilçesi Çarşı Mahallesi’nde yer alan Mavi Konak’ta restorasyon çalışması başlatıldı. Aslına uygun yapımı süren restorasyon çalışmaları ile Mavi Konak şehir belleğine yeniden kazandırılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tarihi yapıların yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu değerlerimizi koruyarak gelecek nesillerimize aktarmayı sürdüreceğiz. Mavi Konağı da aslına uygun bir şekilde restore ederek, Çivril ve Denizlimiz’e kazandıracağız” dedi.