Ege Menemen’de Mutluluğun resmi

Menemen’de Mutluluğun resmi

05.09.2018 - 21:21 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yeni sezona deplasmanda başlayan veren ve 3 puanla dönen Menemen Belediyespor’u değerlendiren Milliyet Ege’nin usta kalemleri, ‘Güçlü kadrosu, doğru yönetimi ve teknik heyeti ile bu sene bu iş tamam” dedi

Menemen’de Mutluluğun resmi

Bülent Buda: Güçlenen Karagümrük ile deplasmandan 3 puanla dönmek artık bu lige fazlayım demenin açık bir dışa vurumudur. Şunu rahatlıkla güvenerek söyleyebilmelliyiz. Bundan böyle özellikle İzmir’de bütün maçlar kazanılacaktır. Başka çıkar yolu yok. Menemen bunu başarabilecek güçtedir.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Karagümrük adeta şöhretler topluluğu olmuş. Mehmet Battal bile 75. dakikada oyuna giriyor. Herkes böylesine güçlü bir kadronun çok büyük başarılar elde edeceği düşüncesinde. Menemenspor’un ilk maçı da deplasmanda Karagümrük’le. Azmi, hırsı ve yaratıcı özellikleri her futbolcunun örnek almasını temenni ettiğimiz Mustafa Şen maçın başında golünü atıyor ve sonuçta çok zor bir deplasmandan Menemenspor 3 puanla ayrılıyor. Akıllı oynadılar, oyun planları iyiydi. Herkes koştu, rakip kalede de tehlikeli ataklar geliştirdiler. Menemen adına bunların hiçbiri sürpriz değil. Bu hafta malesef seyirci desteğinden eksik olarak Darıca ile oynuyor. Menemen şampiyon olmak istiyorsa bir halk deyimini kullanacağım. Denizleri geçip, derede boğulmasın. Tahir Başkan’ın ve Menemen’in özlemi bu yıl sona ersin..

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Geçtiğimiz sezon gelenek haline gelen Play Off kapısından dönen Menemen Belediyespor adına hepimiz üzülmüştük. Büyük hayal kırıklığı yaşatmışlardı bizlere. Tahir Başkan artık bu sezon şampiyonluk istiyor ve ona göre şampiyon kadro kurdu. Sezonun ilk maçları daima zorlu olur. Hele bir de deplasmanda başlayacaksan daha bir sancılı süreçtir. Ancak Menemen Belediyespor güçlü rakibi Karagümrek’ten 3 puanla dönmesini bildi. Menemen benim istikrarına ve çizgisine değer veren güvendiğim yegane takımlardan biri. Şanssızlığın bu yıl onlardan uzak olacağına inanıyorum. Sezona harika bir deplasman galibiyeti ile başladılar öyle de gideceğine inancım tamdır. Fatih abimin de dediği gibi artık bu sezon Tahir Başkan’ın ve Menemen’in özlemi sona ersin.

Manisa BŞB’den muhteşem futbol

Bülent Buda: Sezonun ilk maçları daima zordur. Siyah beyaz formasıyla Mümin Özkasap Stadı’nda ilk maçına çıkan Manisa BŞS’de bu zorluğu yaşadı. Penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup duruma düştü. Daha sonra etkili ve doğru oyunuyla önce Onur beraberliği sağladı, sonrasında da Yasir devrenin son dakikasında şahane bir vuruşla takımını öne geçirdi. Kısaca ilk yarıda attığı gollerle lige 3 puanla başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin Wep Tv’sinden izlediğimiz kadarıyla takım halinde hepsi gayretli ve mücadeleciydi. Umut’u beğendim. Bu haftaki rakip ligin ilk haftasının lideri Kırklarelispor. Çok iyi transferler yaptı. Zor bir maç olacak ancak Manisa BŞB’nin kadrosunun gücüne güveniyorum.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Sistemli, örgütlü, bir savaşımın ürünü geçen yılın şampiyonluğu. Bu kez hedef bir üst lig. Bu istek açık ve belirgin gözleniyor. Bu isteği mutlu sona ulaştıracak potansiyel, Manisa Büyükşehir Belediyespor’da var. Üstelik tüm Manisa bir şampiyonluk daha yaşamayı hak ediyor. Güzel bir başlangıç, yolları açık ve başarılı olsun.

Doğru yönetim, Doğru işler

Mehmet Demirtaş: Öncelikle siyah beyaz forma Manisa Büyükşehir Belediyespor’a hayırlı olsun ve uğur getirsin çokta yakışmış diyerek başlayalım. Bu sezon yaptığı flash transferlerle yine iddialı bir takım kurmuşlar. Rakibi Zonguldak Kömürspor karşısında geriye düşmesine rağmen etkili futbolu ile 2-1 öne geçip sezona 3 puanla başlamasını bildiler. Lig açılışını galibiyet ile yapan Ege ekipleri arasında yerini alan Manisa’yı kutlarım. Sıcak havaya rağmen Mümin Özkasap Stadyumu’na desteğe gelen futbolseverler, sahadaki istekli ve arzulu futbolu ayakta alkışladılar. Başta Başkan Mevlüt Aktan ve Teknik Direktör Levent Devrim’i tebrik ediyorum. Doğru yönetim, doğru işler doğuruyorun ispatı Manisa BŞB.

Haberin Devamı

Utaş Uşakspor’dan 1 puanlı başlangıç

Bülent Buda: Görüldüğü gibi Ege’nin alt liglerde oynayan takımları hareketlendi. Bu başarıya açlığın göstergesidir. Uşak şampiyonluğa abone oldu onu seviyor. Yeni sezonda güçlü bir takım oluşturdu. İlk puanıda deplasmanda zorlu bir rakibe karşı kazandı. Devamı 3 puanlarla gelecektir. Uşakspor bunu başarabilecek güçtedir.

Fatih Tanfer: 2. Lig Beyaz grubun yeni takımı Utaş Uşakspor Ankara’da güçlü Hacettepe karşısında 1 puanı alarak iyi bir başlangıç yaptı. Geçen sene kimsenin ummadığı bir anda doğru transferler ve en önemlisi yönetimin gücüyle 2. Lige çıkan Uşakspor’un seyircisinin desteğinin üst düzeyde olduğunu biliyoruz. Hakan Hoca’nın çalışma azmini ve gayretini yakınen takip ederim. Güçlü karakteriyle daha büyük başarılara imza atacağına da inanıyorum. Bu haftaki rakibi Altınordu’nun altyapısı olan kıymetli Ali Ergöçmez’in başkanı olduğu Niğde Belediyespor. Enteresan ve seyredilmesinden heyecan duyulacak bir maç olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Ege takımlarının başarıya ulaşma arzusunun en güzel temsilcilerinden Utaş Uşakspor. Transfer döneminde kadrolarını tepeden tırnağa yenilediler. 10 yeni transfer ile dahada güçlendiler. Bu sezon üst üste üçüncü şampiyonluğu istiyorlar. Her şartta destekçi olan bir taraftar grubu Aşigolar harika görünüyorlar. 2. Lig’e ve yeni sezona hazır oldukları ortada. Hacettepe deplasmanından 1 puan ile dönmek güzel hele ki lige yeni çıkmışken. Kutlarım Uşak’ı.

Buca’nın geleceği emin ellerde!

Bülent Buda: Özüne dönerek sorunları aşmanın ilk adımları. Gençlerde ki kazanma isteğinin dışa vurumuyla başladıkları sezona iyi oynamalarına karşın iki puanı alanda bıraktılar. Kötümserliğin zamanı değil. Bu gençleri destekleyin, arkalarında durun. Kavgayı, birbirinizle değil maç kazanarak yapın. Güzel günler, onu yürekten isteyenlerin çabasıyla gelecektir.

Fatih Tanfer: Yeni başkan, yeni umutlar ve elde ki akademiden yetişen Buca’nın evlatları. Maçı internet üzerinden canlı izledik. Asla pes etmeyen bir oyun tarzı. Türk futboluna armağan edilecek birçok genç. Bugünden isimlerini saymayı istemiyorum. Ancak kamuoyu gelecekte ne kadar yetenekli olacaklarını görecek. Yerleşim hatasından kaynaklanan ve arka direkte topla buluşan Hüseyin, Erzincan’ı öne geçirdi. Asla yenilgiyi kabul etmeyen bir oyun anlayışının sonucu olarak Cuma’nın ayağından beraberliği sağladı. Son dakikada direkten dönen top gol olsa 3 puanla lige başlanacaktı. Bucaspor’da heyecan, coşku, forma aşkına şahit oldum. Ekonomik sorunlar çözülürse takımın çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
Mehmet Demirtaş: Açıkça söyleyebilirim ki Buca beni sezon öncesi çalkantılı dönemi ile korkuttu. Ama yeni başkanı ile resmen yeniden doğdular. Teknik Direktör Kepoğlu ise gençleri hamur gibi yoğuruyor. Özellikle Anagold 24Erzincanspor maçı öncesi Kepoğlu’nun oyuncularına yaptığı motivasyon konuşması tüylerimi diken diken etti. Maça gelecek olursak hazır, istekli ve dinamik bir Bucaspor izledik. Sahadan 3 puan ile ayrılamamalarının tek sebebi şanssızlıkları. Onun ötesinde futbola dair her şey tam anlamıyla ortadaydı. Bucaspor’un yaş ortalaması 19 ve gerçekten gelecek vaadediyor helal olsun Buca’ya.

Tİre 1922 spor’a şampİyonluk yakışır


Bülent Buda: İlk siftah deplasmanda güçlü bir rakip karşısında kazanılan 3 puan. Ne güzel. Umut verici bir başlangıç. Muhteşem bir stat, yüreğini başarıya adamış spor adamı Tayfun Başkan. Tireliler, lütfen o güzel stadı doldurun ve takımın itici gücü olun. Onlara şampiyonluk yakışır.

Fatih Tanfer: TSYD Ege Turnuvası için sezon başında 3 defa Tire’ye gittik. Futbol adına imrenilelecek bir stadyum, ona yaptığı hizmetler ve doğru yönetim anlayışıyla hayat veren Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve genç Başkan Mutlu Sarayköylü. Yaptıkları doğru transferler ve getirdikleri heyecan. İlk maçta deplasmanda Büyükçekmece karşısında Gökhan’ın iki golüyle alınan galibiyet ve lige 3 puanla başlamak. Tire’de artık hedef bir üst lig.

Mehmet Demirtaş: Geçen sezon ki hocaları Nihat Balan ile devam ediyorlar. En golcü isimler; Gökhan Erdöl 32 maçta 18 gol. Sergen Yakupçebioğlu 26 maçta 8 gol. 19 yeni transfer yaptılar. Göztepe’nin de istediği Gölcükspor’dan Berke Bıyık’ı aldılar. Hedef şampiyonluk muhteşem statlarıyla bunu da sonuna kadar hakediyorlar.

Karşıyaka için ‘Ufuk’tan güneş battı

Bülent Buda: Bu denli uzun ve yorucu yolculuktan sonra rakip sahada alınan bir puan başlangıç olarak çok değerlidir. İzmir’de oynanacak maçlarda bu coşkulu taraftarın itici gücüyle ve yönetimin çağdaş gerçekçi anlayışıyla Karşıyaka’yı tekrar eski günlerine dönüştürecek projenin başlangıcı olarak görüyorum.

Fatih Tanfer: Karşıyaka 38 yıl aradan sonra 3. ligde ilk maçını Van’da oynadı ve kazanabileceği maçtan 1 puanla döndü. Turgay Büyükkarcı başkanlığındaki yönetim Karşıyaka’nın doğru önceliklerini tespit etti. Hayata geçirdi. Bir doğru da birleşim, bu ekonomik sıkıntılar ve borçlar nedeniyle Karşıyaka’nın bu sene kurduğu takımına ve evlatlarına güvenmekten başka yapacağı hiçbir şey yok. Mecburiyetler Karşıyaka’nın özüne dönmesine neden oldu. Belki de bunun hayırlı olduğuna inanıyorum. Van’da alınan 1 puan umuda atılan ilk adımdır. Bir de maçtan birgün önce Karşıyaka taraftarı 3500 kilometre gidip gelerek takımlarını desteklemek için yola çıkma anlarını bizzat izledim. İçimden helal olsun dedim. Bu yürekli gençler ve taraftarlar el birliğiyle Karşıyaka’yı hak ettiği yere getireceğine inancım tamdır.

Mehmet Demirtaş: 38 yıl sonra 3. Lig’i gören, umutların tükendiği bir Karşıyaka vardı. Dağılmış ve toparlanmasına imkan verilmeyen, transfer yapamayan, ekonomisi sarsılmış halde bir takım. Ufuk İskender bu takımın ruhunu diriltip gençlerle ayağa kaldırmıştı. Taraftarda bir ışık yakmıştı. Tam her şey yoluna girecek derken pürüzlerin aşılamaması sonucu takımdan ayrılması şaşkınlığını yaşıyorum. Arkasında hoş bir iz bıraktığına hiç şüphe yok. Yolun açık olsun hocam. Gelelim sezonun ilk ve zorlu deplasmanı Van Büyükşehir Belediyespor maçına. Hazırlık sürecinin ne denli faydalı geçtiği ortada. Herkesin gözü Kaf Kaf’ın üzerindeyken ağır bir yükten sıyrıldılar. Tebrik ediyorum. Düzce maçı öncesi de yeşil kırmızılı ekibe ve yeni hocaya da şimdiden başarılar diliyorum.