Ege Milas’ı coşku sardı!

Milas’ı coşku sardı!

21.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Milas Belediyesi ile çeşitli oda ve kurumların işbirliğiyle bu yıl 8. kez düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği, dopdolu geçti.

Milas’ı coşku sardı

Kortej yürüyüşle başlayan organizasyonda; siyasetçiler, üreticiler, sporcular, sanayiciler, muhtarlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş kenetlendi. Korteje, ellerinde zeytin dolu sepetleri ve yöresel kıyafetleriyle kadınlar ve efeler renk kattı. Yürüyüşün son bulduğu Atapark Meydanı’nda konuşan Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, şu anda 8 coğrafi işaretli ürün bulunduğunu, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında hedeflerinin 23 tescilli ürün olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Uzmanlara ve akademisyenlere yaptırdığımız incelemede Avrupa Birliği coğrafi işareti almış zeytinyağının dışsatım kapasitesinin en az 40 milyon dolar olması lazım. Biz 6 milyon dolardayız. Gidecek çok daha yolumuz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Etlinlikte, Zeytin Güzeli seçildi. 29 aday arasından birinci Saniye Ak Bozdağ olurken Necla Öykü Tekin ikinci, Zehra Küçük de üçüncü sıraya yerleşti. Zeynep Casalini şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı. 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ikinci gününde, Su Kemerleri ve Menteş Kavakdibi güzergahına sağlık yürüyüşü yapıldı. Milli atletler Nagihan Karadere, Seda Ocak, Sema Aydemir, Milas Dağcılık-Doğa Sporları Kulübü, protokol üyeleri ve halkın katıldığı yürüyüş, iki kilometre sürdü.