Ege Nazilli, dolmalık biberle de güldü

Nazilli, dolmalık biberle de güldü

01.08.2017 - 04:23 | Son Güncellenme:

Nazilli, kuru patlıcandan sonra dolmalık biber ihracatıyla da adını duyurdu. Üretici Turgay Karaefe, 400 ton biberin yüzde 65’ini dışarıya sattıklarını belirtti

Nazilli, dolmalık biberle de güldü

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ‘Patlıcan Vadisi’ adını verdikleri alanda kuru patlıcan üretip ihraç eden Turgay Karaefe, bu yıl da dolmalık biberde aynı başarıyı yakaladı. Yıldıztepe Mahallesi’nde 50 yılı aşkın süredir sebzecilik yapan Turgay Karaefe, Avrupa ve Afrika ülkelerine ihraç ettiği kurutulmuş patlıcanın ardından kurutulmuş dolmalık biber de sattıklarını ve bunda da başarı sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Karaefe, ihraç ettikleri sebzeleri ‘Patlıcan Vadisi’ adını verdikleri özel bir bölgede kuruttuklarını belirtti.

Karaefe, kurutulmuş patlıcan ihraç ettikleri ülkelere “Patlıcan giren eve biber de girer” düşüncesinden hareketle kurutulmuş biberi de göndermeye başladıklarını dile getirdi. Kendi markalarıyla Avrupa’daki ülkelere ürün gönderdiklerini kaydeden Turgay Karaefe şunları söyledi:

Hollanda’da depo

“Hollanda’da büyük bir depo kurduk. Almanya, Avusturya, ABD, Dubai, Katar gibi ülkelere gönderiyoruz. Yıllık 400 ton biberden 100 ton kuru biber çıkıyor. Bunun yüzde 65’ini ihraç ediyoruz.”