Ege Satrancın genç yıldızları Çeşme’de

Satrancın genç yıldızları Çeşme’de

16.04.2023 - 06:30 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi işbirliğinde Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), “2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası” dün başladı. Satrancın genç yıldızlarını buluşturan şampiyonada Türkiye genelinden 60 takım, 43 kulüp ve yaklaşık 400 satranç sporcusu 19 Nisan tarihine kadar mücadele edecek.

Satrancın genç yıldızları Çeşme’de

Cumhuriyet’in 100.yılı olan 2023’te çok sayıda büyük şampiyona ile satranç coşkusunun yükseleceğini ifade eden TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Şampiyonamıza depremi derinden yaşayan Hatay Antakya’dan da sporcularımız katılıyor. Bu bizim için çok anlamlı ve çok özel. Öte yandan, “Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor” projemiz ile binlerce depremzede çocuğumuza satranç dersi verdik.  Spor iyileşmek için önemli araçlardan biri” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Türkiye’de satranç sevgisi her geçen gün büyümeye devam ediyor” diyen Tulay, “ Uluslararası madalya sayımız 617’ye ulaştı. 1 milyon 200 bine yükselen lisanslı sporcu sayımızla Türkiye rekorunu kırdık. Türkiye’deki tüm spor branşlarının önündeyiz. Kadın lisanslı sporcumuz da yaklaşık 400 bine ulaştı. Satranç girmeyen ev kalmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.