Ege Shoexpo büyüyor

Shoexpo büyüyor

18.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, dışsatım için 26 ülkeden ziyaretçilerin katılımıyla sürüyor.

Shoexpo büyüyor

Nobel Expo-İZFAŞ işbirliğinde bu yıl 48.’si düzenlenen fuar, sektörü bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Nobel Expo ile büyüyen Shoexpo’da verimli günler geçiriyoruz. Birlikte yaptığımız her fuarı büyüten, Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik’e teşekkür ederiz” dedi.
Fuar, bu yıl da dünya modasına yön veriyor. Yurt dışından gelen satın alma heyetleri, fuarda yaptıkları anlaşmalarla modanın geleceğini İzmir’den belirliyor. Bu yıl, yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkes ayakkabıda “Önce rahatlık, sonra görsellik” diyecek. Sezonun moda renkleri kadınlar için pastel tonları, erkekler için ise siyah her zamanki ağırlığını koruyacak. Kadınlar kalın ve alçak topuk, erkekler ise yumuşak ve hafif ayakkabıları tercih edecek.
Takunya, dolgu topuk...
Aksoy Ayakkabı Terlik’ten Hıdır Aksoy, farklı ve rahat olanı buluşturan bir ayakkabının öne çıkacağını belirtti. Dizzy Shoes’dan Erkan Mermer, “Kadınlar artık fantezi ayakkabılar yerine, düz taban, spor ve rahat ayakkabılara yöneldi. Yıllar önce moda olan takunya ayakkabılar yeniden gündeme geliyor” dedi. Ravin Ayakkabı’dan Ahmet Ünsal, keten, delikli ayakkabıların ön plana çıkmaya başladığına değindi. Gaspara Ayakkabı’dan Zekiye Gövercin, en fazla tercih edilen ayakkabının dolgu topuklar olduğunu dile getirdi.