Ege Shoexpo, kapılarını açtı

Shoexpo, kapılarını açtı

01.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo işbirliğinde düzenlenen Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 49’uncu kez kapılarını açtı.

Shoexpo, kapılarını açtı

3 Eylül’e kadar 4 gün boyunca ziyaretçilerine kapılarını açacak olan fuarın açılış töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törende; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Nobel Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ve sektör temsilcileri yer aldı. Fuarların kent için önemine değinen Başkan Soyer, “Buraya gelirken rahmetli Piriştina aklımdan geçti. İzmir’in fuarlar ve kongreler şehri olması gerektiğini söylerdi. Bugün itibariyle 31 rakamına ulaşan ihtisas fuarı düzenleme noktasına geldik. 14’ten 31’e çıkardık. İzmir Enternasyonal Fuarı da açılacak. Her yıl çıtayı yükseltmeye gayret ediyoruz. Fuarlar kentin ekonomik dinamiklerini canlandırır. Adil bir biçimde yayılmasını sağlar. Taksicisi de esnafı da kazanır. Tek başına belediyenin gayreti yetmez. Eğer sektör, oda, ihracatçı sahip çıkmıyorsa bizim çabamız iyi niyetli bir girişim olarak kalır. Tüm İzmir’e sesleniyorum, fuarlarınıza sahip çıkın. Biz yapmaya devam edeceğiz ama bu sizin işiniz” dedi. Shoexpo, Türkiye’deki ayakkabı üreticilerini aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor. Rusya, Almanya, Lübnan, Ürdün, Umman olmak üzere farklı ülkelerden profesyonel alıcıların katılacağı fuarda, firmalar iş bağlantıları sağlayacak.

Haberin Devamı

‘Mağdur edilmeyecek’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nde heyelan nedeniyle evlerine yönelik tahliye kararı verilen yurttaşlarla bir araya geldi. Mağdur olan herkesin ev ve arsasını satın alacaklarını ifade eden Soyer, “Pozitif ayrımcılık yapacağım” dedi. Bölgede heyelanın nasıl seyrettiğini tespit etmek için Hacettepe Üniversitesi ile bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Soyer, alanın afet bölgesi ilan edilmesi için bakanlığa yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Kent turları başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin doğal ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği ücretsiz kent turlarında güz dönemi 5 Eylül’de başlıyor. Profesyonel turist rehberleri eşliğindeki turların rotası Kozak Yaylası, Sığacık, Urla, Bergama, Bayındır, Karşıyaka, Kültürpark, Bir Günde 8500 Yıllık Tarih Turu ve Kemeraltı olarak planlandı.