Ege Sırada 88 okul var

Sırada 88 okul var

20.05.2021 - 00:15 | Son Güncellenme:

İZBETON’un Karabağlar’da yapacağı ilkokulun protokol töreninde Vali Köşger, iş dünyasına destek çağrısı yaptı

Sırada 88 okul var

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir depremi sonrası hasar görerek yıkımı gerçekleştirilen Karabağlar’daki ilkokulun yerine yenisinin yapılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le protokol imzaladı. Vali Köşger, kentte 88 okulun yıkıldığını ve yerlerine yenisinin yapılmasının planlandığını belirtti, iş dünyasından destek beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Eğitime destek için İzmir’deki yerel dinamiklerin ve iş dünyasının katılımıyla toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Köşger, “İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığımız da bir okul yapma taahhüdünde bulunmuştu. Şimdi onun protokolünü yapıyoruz. Başkan Soyer’e teşekkür ediyoruz. Devamının gelmesini diliyor ve taahhütte bulunanların en kısa sürede taahhütlerine uymalarını bekliyoruz” dedi.

Eylül’de temel atılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Çocuklar bu ülkenin geleceği. Onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Eski Çamlık bölgesi diye bilinen Abdi İpekçi Mahallesi’nde inşa edilecek 32 derslikli Orhan Kemal İlkokulu olarak anılacak okul tümüyle Büyükşehir tarafından inşa edilecek ilk okul olacak. Eğitim yoksa yarınlar da yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlkokulun temelinin eylül ayında atılması hedefleniyor.