Ege Tariş’ten zeytinyağına 81 lira

Tariş’ten zeytinyağına 81 lira

04.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tariş, zeytinyağı fiyatını 81 lira olarak belirledi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, açıkladıkları fiyatın, üreticiyi mağdur etmeyecek bir tutar olduğunu kaydetti, ‘’Birliğimiz, alım kampanyasını açtı’’ dedi.

Tariş’ten zeytinyağına 81 lira

 Sürek, birliğin ülke, bölge ve zeytinyağı üreticileri için önemli bir güç olduğunu vurguladı, “Politikalarımızı, her sezon başlangıcında ülke ve dünya piyasalarını dikkatli şekilde inceleyerek oluşturuyoruz. 2021-2022 kampanya dönemini hem alımlar hem de satışlar açısından, memnuniyet verici şekilde tamamladık. Kurum, bu sezon da ürünün en iyi şekilde değerlendirilmesi için hareket ediyor. Hassasiyetle yapılan değerlendirmeler sonucunda, sızma zeytinyağına 81 lira fiyat belirleyerek alım kampanyasını açtık’’ diye konuştu.
Hilmi Sürek, 2022-2023 sezonunun Türkiye ve diğer üretici ülkeler açısından farklı bir sezon olacağı değerlendirmesini yaptı, sözlerini şöyle tamamladı: ‘Saha çalışmalarına dayalı olarak, bu üretim sezonunda ülkemiz, tarihinin en yüksek rekoltesini realize edecek. Diğer yandan dünyanın en büyük üreticisi İspanya’da kuraklık nedeniyle ciddi verim kaybı olduğu bilinmektedir. İspanya’nın yanı sıra benzeri durum İtalya ve Portekiz’de de görülmektedir. Bu durum ülkemiz zeytinyağlarının değerlendirilmesi açısından önemli bir fırsat sunmaktadır.’’