Ege Tek kesiyle ameliyat

Tek kesiyle ameliyat

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kavak, single port laparaskopik cerrahi ile obezite ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Tek kesiyle ameliyat

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kavak, single port laparaskopik cerrahi ile obezite ameliyatı hakkında bilgiler verdi. Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahinin, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan, karın bölgesine açılan küçük deliklerden yapılan cerrahi bir yöntem olduğunu belirten Kavak, şöyle konuştu:
Dikiş pansuman yok
“Single port cerrahisinde ise, sadece karın duvarına yapılan (çoğunlukla göbek deliğinden) tek bir küçük kesi söz konusu olduğu için ameliyat sonrasında hastanın karın bölgesinde görülebilen kesi izi olmaz, göbek çukurunun içerisinde kaybolur. Bu nedenle single portla yapılan cerrahiye izsiz cerrahi de denilmektedir. Midenin büyüklüğüne göre yüzde 70-80 kadarlık kısmı göbek deliğinden çıkartılır. Göbek deliğine atılan estetik dikiş ile operasyon sonlanır. Operasyon sonrasında dren ve idrar sondası takılmaz. Dikiş alımı, pansuman yapılmaz. Vücut kitle indeksi 35-45 arasında olan obezite hastalarında uygulanabilir.”