Ege Tütün ürünlerinin sağlıklısı yok!

Tütün ürünlerinin sağlıklısı yok!

01.06.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde hastane kampüsünde başlatılan “Dumansız Ege” kampanyası devam ediyor.

Tütün ürünlerinin sağlıklısı yok

Kampanya kapsamında 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle bir açıklama yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hür Hassoy, tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle dünyada her yıl 8 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, Türkiye’de de sigara içen her 5 kişiden 1 ‘i KOAH’lı olduğunu söyledi. Tütün ve ürünleriyle mücadelenin öneminin pandemi ile daha da belirginleştiğini ifade eden Hassoy, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Elektronikler de riskli

“Tütün ürünlerinin her türünün hastalıkların ortaya çıkmasını nasıl kolaylaştırdığı, insandan insana hastalık bulaşını nasıl artırdığı, toplumsal korunma önlemlerine nasıl zarar verdiği Kovid-19 ile bir kez daha gözler önüne serildi. Son dönemde popülerlik kazanan ‘Dumansız’ ürünler ya da elektronik sigaranın riski azaltılmış ürünler olarak lanse edilmesi çabaları da yerle bir oldu. Hiçbir tütün ürünü bir diğerinden daha az riskli ya da daha sağlıklı değil. Pandemide teletıp uygulamaları ile sigara bırakma polikliniğinin hizmeti sürüyor. Telefonla yapılan doktor görüşmesi sonrasında bireylere uygun tedaviler seçiliyor ve Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz temin edilen ilaçlar ulaştırılıyor.”