Ege Urla’yı voleybol heyecanı sardı

Urla’yı voleybol heyecanı sardı

06.09.2017 - 01:33 | Son Güncellenme:

Basketbol ve futboldan başka bir takımıyla gündemde olmayan Urla, voleybolla yeniden canlandı. Urla Gençlik Spor Kulübü Yöneticisi Zafer Çöpten, Beden Eğitimi öğretmeni Burcu Yücetürk, Abdullah İmren ve ailelerin birlik olup takıma destek vermesiyle voleybol heyecanı başladı. Çöpten, “Bütün Urla seferber oldu” dedi

Urla’yı voleybol heyecanı sardı

1970’lerde sporda zirve yapan Urla’da Beden Eğitimi Öğretmeni Hikmet Dikmen’in kız basketbol takımı Süper Lig’e çıkmış ve bu tarihten sonra da Urla, spor ile anılmaya başlamıştı. 1946’da kurulan Urla Gençlik Spor’dan başka hiçbir branş, Süper Lig’e çıkan kız basketbol takımının önüne geçememişti.

Haberin Devamı

VOLEYBOLU SEVDİRDİLER

Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü yöneticisi seçilen Zafer Çöpten voleybolu bütün Urla’ya sevdirmeyi başardı. “Artık neredeyse herkes voleybol branşını tanır oldu, heyecanını birlikte yaşamaya başladı” diyen Çöpten, Beden Eğitimi Öğretmeni olan Burcu Yücetürk ve Abdullah İmren ile beraber yeni bir takım yarattıklarını ifade etti. Zafer Çöpten voleybol takımı için “Önce aile olundu, sonra takım olduk” dedi. İlk olarak Beden Eğitimi Öğretmeni olan Burcu Yücetürk ile tanıştıklarını söyleyen Çöpten, “Yola çıktığımızda çok eksik vardı takımın top ve forma sıkıntısı çektiğini öğrendim ve bununla ilgili gerekli yerlerle görüştüm” dedi. Voleybol takımını canlandırma amacıyla çıktıkları yolda herkesin onlara yardımcı olduğunu söyleyen Zafer Çöpten, “Ne ekerseniz onu biçersiniz, herkes bu projede bende varım dedi kızlarımızın sınırlı sayıda olan forma ve top ihtiyaçları karşılandı” dedi.

Haberin Devamı

URLA BİRLİK OLDU

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nin önemli projelerinden biri olan ÇOGEP Projesi’ne de destek olan takım bu proje ile beraber, çocukları sokak ortamından kurtarma, kötü alışkanlıklarından uzak tutma ve onları faydalı işlere yönlendirme hedefiyle 20 genç kızın voleybol sporu yapacaklarını söyledi. Daha sonra bu sporcular Urla Gençlik Kulübüne bonservis bedelsiz olarak devredilecek. Amatör Lig’de mücadele eden voleybol takımının hakkının daha yüksek ligler olduğunu söyleyen Çöpten bir arkadaşının bonservis ücretlerini üsteleneceğini ve 4 voleybolcu transfer edeceklerini bu sayede de Bölgesel Lig’de mücadele edebileceklerini dile getirdi. Bütün Urla’yı voleybol takımı için seferber eden Çöpten son olarak ise yeşil beyazlı takımın ruhunun canlandığını ve sloganlarının ise “Çalışarak elde edilen başarılar mucize değildir.” olduğunu söyledi.

Yazarlar