Ege Yola çıkış noktası oldu

Yola çıkış noktası oldu

25.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kruvaziyer şirketleri, gemilerinin yolcularını alarak sefere çıkacağı ‘Home Port’ limanlardan birinin Kuşadası olarak belirlendiğini duyurdu

Yola çıkış noktası oldu

Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin yöneticileri Kuşadası’nda bir araya geldi. Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Konferans Salonu’nda gerçekleşen buluşmada; CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in katılımıyla 2022 sezonu masaya yatırıldı. Toplantıda, Kuşadası’nın kruvaziyer gemilerinin yolcularını alarak sefere çıkacağı ‘Home Port’ limanlardan biri olacağı müjdelendi. Kruvaziyer gemilerini özlediklerini belirten Başkan Günel, “Kuşadası, kruvaziyerde sadece ülkemizin değil Akdeniz çanağının da en önemli limanıdır. Pandemi sürecinde turistik çarşılarımızı yeniledik. Gemideki turistlerin plajlarımızda denize girdikten sonra geri kalan zamanını kent merkezinde geçirmesini istiyoruz. Yaratacağımız merkezi destinasyonları gezdikten sonra esnafımızdan alışveriş yaparak gemisine dönmesini sağlayacağız. Tabi burada esnafımıza da büyük görev düşüyor“ diye konuştu.

Haberin Devamı

Esnaf fırsatı kaçırmasın

Aydın CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız ise, “Siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız için önemli bir döneme girdik. Önümüzdeki süreç içinde benim meclisteki kürsüm herkese açıktır. Elimden gelen tüm desteği vereceğim“ dedi. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de, “Esnafımızın kendi öz denetim sistemleri kurmalarını bekliyoruz. İnsanlara yaptırım uygulamak bizim en son işimiz olmalı” ifadelerini kullandı.

500 gemi gelecek

‘Home Port’ liman kararıyla ilgili konuşan Costa Cruises Türkiye CEO’su Ercan Abitağaoğlu, “Kuşadası’nın sadece Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi’ne olan yakınlığından ibaret olmadığını göstermek istiyoruz. 2022 rezervasyonlarına baktığımızda bizleri mutlu edecek seviyede” diye konuştu. MSC Cruises Türkiye CEO’su Burak Çalışkan, “Firmamız, yıllar sonra ilk kez Kuşadası’na gelecek. Kuşadası’nı bu sezondan itibaren ‘home port’ olarak kullanmaya başlayacağız. Böylece 12 ay boyunca gemilerimizin faaliyetleri olacak. 2022’de Kuşadası’na 450 ile 500 arası gemi seferi olması bekleniyor” bilgisi verdi. Celestyal Cruises Türkiye CEO’su Özgü Alnıtemiz ise “Kuşadası’nı zaten home port olarak kullanıyorduk. Şimdiden 2023 sezonu için rezervasyon almaya başladık. Katma değeri yüksek misafirler ağırlayacağız. 3 gün otel, 4 gün gemi turları düzenleyeceğiz. Hedefimiz kruvaziyer yolcu sayısını artırmak. Şu an Rus pazarına yönelmiş durumdayız. Gemilerdeki yaş ortalaması 45’e düşmüş durumda. Artık kruvaziyer turizmindeki yolcu profili gençleştiği için pazarın talepleri de değişmiş durumda” ifadelerini kullandı.
TÜRSAB Aydın BTK Başkanı Eda Yurtcan da, “Pandemi dünyada en çok turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Kruvaziyer turizminde nihayet normalleşme süreci başladı. Türkiye’de en fazla kruvaziyer yolcusunu ağırlayan Kuşadası için vazgeçilmez olan yolcu gemileri 2022 yılı itibariyle seferlerine başlıyor” dedi.