Eğitim AÖL 2. Dönem ders kayıtlarında son gün bugün

AÖL 2. Dönem ders kayıtlarında son gün bugün

04.02.2016 - 00:19 | Son Güncellenme:

Açıköğretim lisesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler 2. Dönem ders kaydı yapmak için acele etmeliler. Son günü 5 Şubat olan bu işlemi yapmak için öğrenci girişinizi nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖL 2. Dönem ders kayıtlarında son gün bugün

Lise öğrenimini bir şekilde tamamlayamayan öğrenciler yani okuldan atılan, okulu bırakmak zorunda kalan öğrenciler liseyi açık öğretim olarak da tamamlayabilirler. Lisede öğrenim görmeyen her öğrencinin açık öğretim lisesinde öğrenim görmeye hakkı vardır. Açık öğretim lisesinde okumak isteyen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüklerine veya Açık öğretim bürolarına giderek bilgi edinebilirler. Açık öğretim okumak isteyen öğrenciler de açık öğretim bürolarından kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açıköğretim lisesinde okuyan her öğrenci sınavlara girmek zorundadır. Seçtikleri derslerden her dönem sınava girmeleri gereklidir. Bu sınav sonuçlarına göre de derslerden geçip geçemedikleri belli olur. Her dönem bir sınav yapılmaktadır. İlk dönem sınavları da 2 - 3 ocak tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilmiştir. Sınava giren öğrenciler bu zamana kadar heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını bekledi. Milli Eğitim Bakanlığı geç kalan sınav sonuçlarını sonunda açıkladı. Öğrenciler internet üzerinden sınav sonuç bilgilerine ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde yapılan açıköğretim sınavı her iki günde saat 9:30 da başlamıştır. İki buçuk saat süren bu sınav saat tam 12 de sona ermektedir. AÖL okuyan öğrenciler sınava girmeden önce sınav giriş belgelerini elde etmek zorundadır. Sınav giriş belgesinde yazılan açıklamaları dikkatli bir şekilde okumanız gereklidir. Sınava sadece sınav giriş belgenizde yazan yerde girebilirsiniz. Açık öğretim lisesinde okuyan her öğrenci dönem başlamadan önce ders seçimini gerçekleştirmesi gereklidir. Ders seçimini gerçekleştiren öğrenciler seçtikleri derslerden dönem sonunda sınava girerler. Dönem başında yapılan kayıt yenileme işleminin ardından ders seçimini yapabilirsiniz. Eğer kayıt yenileme işlemini gerçekleştirip ders seçme işlemini gerçekleştirmediyseniz. Sistem sizin yerinize otomatik olarak ders seçimini gerçekleştirir ve o derslerden sınava girmek zorunda kalırsınız.

AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemleri başlamıştır. 2. dönem ders almak isteyen öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri gereklidir. Kayıt yenileme işlemleri 25 ocak - 5 şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle kayıt yenileme tarihinin uzatılmayacağını açıklamıştır. Yani kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler 5 şubata kadar kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmelidir. 2016 yılı için kayıt yenileme ücreti 40 TL olarak belirlenmiştir. Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler bütün işlemlerini internet üzerinden AÖL öğrenci girişi sayfasından gerçekleştirebilmektedir. Kayıt yenileme işlemi, ders seçme işlemi, sınav tarihleri, sınav sonuçları gibi bir çok işlemini sisteme giriş yaparak ulaşabilir. Açık öğretim lisesinin resmi internet sitesinden öğrenci girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfanın sağ alt tarafında yer alan öğrenci girişi seçeneğini seçtikten sonra öğrenci giriş ekranına ulaşırsınız. Öğrenci giriş ekranında ilk olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu girmeniz gereklidir. Daha sonrasında öğrenci numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuç bilginize ulaşabildiğiniz gibi ayrıca bir çok işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz.