Eğitim Dijital Para Nedir, Ne İşe Yarar? Dijital Paranın Kripto Paradan Farkı Nedir?

Dijital Para Nedir, Ne İşe Yarar? Dijital Paranın Kripto Paradan Farkı Nedir?

27.05.2022 - 00:43 | Son Güncellenme:

Dijital para, geleneksel paradan farklı olarak fiziksel olarak var olmayan fakat sanal ortamda kullanılan bir paradır. Sanal ortamda yapılan alışverişlerde kullanılır ve sanal para ya da dijital döviz olarak da bilinir. Dijital paranın ne işe yaradığı ve kripto para ile farkını derledik.

Dijital Para Nedir, Ne İşe Yarar Dijital Paranın Kripto Paradan Farkı Nedir

 Dijital para, sanal ortamda kullanılan ve elektronik para ya da sanal para olarak da bilinen bir para çeşididir. Dijital parayı fiziksel olarak kullanmak mümkün değildir. 

Haberin Devamı

 Dijital Para Nedir?

 Dijital para, geleneksel olan madeni ya da kağıt para gibi bir değeri olan fakat sadece sanal ortamda kullanılan bir para çeşididir. Dijital para sanal ortamda kullanılır ve fiziksel olarak ele alınması mümkün değildir. Dijital para diğer isimler ile elektronik döviz, dijital döviz, sanal para ya da elektronik para olarak da bilinir. Dijital parayı bilgisayardan, akıllı telefonlardan ya da tabletlerden internete girerek alabilir, başkalarına da transfer edebilirsiniz.

 Ne İşe Yarar?

 Dijital parayı internetten alarak sanal ortamda kullanabilir ve bu sayede alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dijital paranın fiziksel olarak varlığı olmadığından elinize alamaz ya da direkt olarak dışarda kullanamazsınız. Fakat internet üzerinden yapacağınız tüm alışveriş ve satın almalarda dijital paranızı kullanabilir ya da başkasına da transfer edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Dijital Paranın Kripto Paradan Farkı Nedir?

 Kripto paralar merkezi herhangi bir otorite tarafından kontrol edilmez fakat dijital paranın arkasında merkezi yapılar vardır. Dijital paralar ile yapılan işlemler gizli tutulmaz fakat kripto para işlemlerinde kimlik bilgilerine gerek yoktur.

 Kripto para hakkında çok az ülkede düzenlemeler yapılır. Dijital paralar hakkında ise birçok ülkede yasal düzenlemeler yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir. Dijital paranın değeri istikrarlı ekonomilerde çok fazla değişmez. Kripto para ise ülkelerin ekonomilerinden ve dünya olaylarından etkilenerek değerini belirler.