Eğitim Doğal Varlıklar Nelerdir? Bulundukları Yerler İle Doğal Varlıklara Örnekler

Doğal Varlıklar Nelerdir? Bulundukları Yerler İle Doğal Varlıklara Örnekler

16.06.2021 - 13:57 | Son Güncellenme:

Yaşamın temelini oluşturan en önemli unsurlar arasında doğal varlıklar gelir. Özellikle canlıların yaşadığı çevreyi şekillendiren ve hayata imkan veren doğal yapılar olarak da ifade etmek mümkün. Peki doğal varlıklar nelerdir? Bulundukları yerler ile doğal varlıklara örnekler konusunda bilgiler.

Doğal Varlıklar Nelerdir Bulundukları Yerler İle Doğal Varlıklara Örnekler

 Hem dünya üzerinde bulunan hem de dünya dışında yer alan birçok doğal varlık bulunmaktadır. Bu varlıkların her birinin farklı görevleri vardır ve gezegen üzerinde yaşamın devam etmesini sağlar. Aynı zamanda belli başlı bazı faktörlere bağlı olarak ortaya çıkarlar.

Haberin Devamı

 Doğal Varlıklar Nelerdir?

 Belli başlı bazı faktörlere bağlı olarak doğal yollarla oluşan yapılara doğal varlıklar denmektedir. Bu faktörler arasında güneş, rüzgar, sıcaklık ve iklim gibi unsurlar öne çıkar. Yani doğal varlıklar insan elinden çıkmayan, tamamen kendi kendine oluşan etmenler olarak bilinmektedirler. Aynı zamanda yenilenen güçlü enerjiye sahip olduklarını dile getirmek mümkün. Canlı yaşamın devam edebilmesi konusunda ise en önemli doğal faktörler arasında yer aldığını eklemek gerekir.

 Bulundukları Yerler ile Doğal Varlıklara Örnekler

 Bulundukları yer itibariyle bin yıllar boyunca varlığını sürdürmüş olan birçok önemli doğal varlık bulunmaktadır. Bu varlıklar günümüzde hala tüm canlılar tarafından ortak şekilde yaygın olarak kullanılır.

Haberin Devamı

 - Dağlar

 - Denizler

 - Bitki örtüsü

 - Hayvanlar

 - Kayaçlar

 Bu ve benzeri daha birçok farklı unsur tamamen doğal bir yapı altında oluşmuş olarak öne çıkar. Ayrıca günümüzde amacına bağlı olarak hem hayvanlar hem de insanlar tarafından yoğun şekilde kullanılmaktadırlar.

 İnsan elinden çıkan ve insanın kendi oluşturduğu yapılar ise beşeri yapılar olarak bilinmektedirler. Bu yapılar aynı zamanda yenilenebilir varlıklar değildir. Ancak doğal varlıklar tamamen kendi kendine oluşan, bazı faktörler üzerinden meydana gelen yapılar olarak öne çıkar. Gerekli doğal koşullar oluştuğu andan itibaren bu varlıklar gezegenler üzerinde etkisini gösterir.