Eğitim Doğruyol’un çocukları okullarını istiyor

Doğruyol’un çocukları okullarını istiyor

28.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Doğruyol köyünde Şehit Astsubay Tuncay Güneş İlkokulu öğrencileri, okullarının inşaatının tamamlanmasını istiyor.

Doğruyol’un çocukları okullarını istiyor

2019’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Atatürk ve bayrak sevgileriyle Türkiye’nin gündemine gelen öğrenciler, 1950’lerde taştan yapılan eski okulda eğitim görüyordu; ortaokul kısmı ise köyün çayırında bulunan mandıra binasını kullanıyordu. Yeni okul yapımı için 2019’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti, köyden hayırsever bir vatandaş da okulu yapmaya talip oldu. Ancak kabası biten okul inşaatı, araya giren pandemi ve ekonomik sorunlar nedeniyle bir türlü tamamlanamadı. 3 yıldır bitmeyen okul, bütçe görüşmelerinde CHP’li Yıldırım Kaya tarafından Meclis’e de taşındı. Kaya “Bu okul neden bitirilemiyor?” diye sorarken tartışmalar arasında hayırsever vatandaşın okulu bitiremeyeceğini belirtip Bakanlığa devrettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

MEB, okulu temel eğitim yatırımları kapsamına aldı ve ihaleye çıktı ancak ilk ihalede yeterli teklif veren olmadı. Bakanlık yeniden ihaleye çıktı, 30 Aralık günü yeni teklifler alınacak. Öğrenciler de köy halkı da ihaleden gelecek iyi haberi bekliyor.

Yazarlar