Eğitim Engelliler için 900 bin mavi kapak topladılar

Engelliler için 900 bin mavi kapak topladılar

26.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Rauf Orbay İlkokulu’nda geri dönüşüm ve engelli bireylerin ihtiyaçları konusunda öğrenciler arasında farkındalık oluşturulabilmesi amacıyla 7 yıldır sürdürülen “Mavi Kapakla Umuda Yolculuk Projesi” bu yıl da  gerçekleştirildi.

Engelliler için 900 bin mavi kapak topladılar

4/A sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmenleri Sevim Sağlam Şatıroğlu’yla birlikte, “Mavi Kapak, Mutlu ve Engelsiz Hayat” sloganıyla düzenlenen kampanya, Okul Müdürü Ali Gündoğan, Müdür Yardımcıları Ali Doğan, Nesrin Çete, öğretmenler, öğrenciler, Milli Savunma Bakanlığı Lojman sakinleri ve öğrencilerin ailelerinin desteğiyle bu yıl daha geniş bir kitleye ulaştı.   

Haberin Devamı

‘Farkındalık oluşturduk’  

Kampanyada toplanan yaklaşık 900 bin mavi kapak, ihtiyacı olan engelli bireylere tekerlekli sandalye alınması için öğretmen Sevim Sağlam Şatıroğlu ve öğrencileri tarafından “Dünya Engelliler ve Dostlar Gelişim Derneği”ne teslim edildi. Projeyle ilgili konuşan Sınıf Öğretmeni Sevim Sağlam Şatıroğlu, “Her yılki gibi; mavi kapaklarla bir engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalyeye kavuşacak olmasının bu yıl da mutluluğunu öğrencilerimle ve 4/A Sınıfı velilerimle birlikte yaşıyorum. Bu proje kapsamında; engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine bir nebze de olsa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bana ve öğrencilerime” dedi. Proje kapsamında öğrencilerin, küçük yaşta geri dönüşümün önemini anladıklarını belirten Şatıroğlu, “Engelli bireylerin ihtiyaçları konusunda onlarda farkındalık oluşturduk. Empati kurmayı, çevre bilinci oluşturmayı öğrendiler” diye konuştu.