Eğitim Enginar Nedir, Faydaları Nelerdir? Enginar Nasıl Temizlenir, Nasıl Pişirilir?

Enginar Nedir, Faydaları Nelerdir? Enginar Nasıl Temizlenir, Nasıl Pişirilir?

25.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Doğa içerisinde çeşitli bitkiler bulunmaktadır. Enginar da bunların arasında yer almaktadır. Enginar nedir? Enginarın faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Enginar Nedir, Faydaları Nelerdir Enginar Nasıl Temizlenir, Nasıl Pişirilir

Yemekler içerisinde kullanılan sebze ve bitkiler sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Bu yiyecekler, ihtiyacımız olan besin değerlerini bize sağlama konusunda oldukça zengindir. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek isteyen kişiler bu sebze ve bitkileri tercih etmektedir. Enginar da sağlıklı bitkilerin başında gelmektedir.

Haberin Devamı

Enginar Nedir?

Enginar, papatyagiller familyasında bulunmakta olan mavi-mor renkli çiçekleri olan çok senelik otsu bir bitkidir. Bu bitki, Akdeniz ve Güney Avrupa çevresinde yetişmektedir. Besin değerleri bakımından oldukça zengindir.

Yemeklerde sık şekilde yer verilmektedir. Enginarın temizliği için öncelikle enginarı soğuk suda iyice yıkamanız gerekmektedir. Yapraklarının aralarını dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekir. Ardından, bıçakla yapraklarını kesip çanak haline getirmelisiniz. Çanak haline getirdikten sonra üst kısmından iki parmak kadarını kesmeniz yeterli olacaktır.

Enginar Faydaları Nelerdir?

Enginar, kötü kolesterolü düşürmektedir. Sindirim sistemini güçlendirmesi ile birlikte mide dostu özelliği bulunmaktadır. Kan hücrelerini güçlendirir ve kilo verme sürecine destek olur. Böyle faydaları olan enginara pişirmenin ise çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Dilerseniz bir garnitür hazırlayıp enginarla birlikte pişirebilirsiniz. Limonlu su içerisinde de pişebilen enginar soğuk olarak servis edilmektedir.