Eğitim Haritada Kaybolmak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Haritada Kaybolmak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 15:50 | Son Güncellenme:

Kitaplar insanları bambaşka dünyalara açarlar. Kitaplardan öğreneceğimiz çok güzel hikayeler vardır. Farklı hikayesi ile çoğu okuyucu kendini çeken Haritada Kaybolmak, mutlaka okunması gereken kitaplar arasındadır. İki kardeşin yaşadığı sıra dışı olayı bütün gerçeklikle ortaya sermeyi başarmıştır. Haritada kaybolmak kitabı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Haritada Kaybolmak - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Haritada Kaybolmak, okurlarını bir dünya turuna çıkarmaktadır. İpuçları verilen ülkeler; dağları, kıtaları ve okyanusları aşmaktadır.

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Weird Sorts ve Chargin Hobby yağmurlu günde bir mağazaya girerek ilgilendikleri eşyalara bakarlar. Yorucu günün ardından bir kase şeker yutan Chris ve Francis, kötü bir şey ile karşılaşacaklarını bilseler bu şekerleri yemezlerdi. Dükkan sahibi çocuklardan yalnızca bir harita seçmelerini ister. Hava, toprak su ve ateş… Çocuklar ise toprağa seçer. Toplam on bilmeceyi çözmeleri gerekir.

 Bilmeceler çözülmek zorundadır ve çözemedikleri her gün bir yaş daha yaşlanırlar. Kardeşlerin anne ve babası yaşlanma durumana şaşırırlar ve ne yapacaklarını bilemezler. Alınan giysiler diğer gün çocuklara dar gelir. Hızlı bir şekilde büyüyen çocuklar, herkes tarafından tuhaf karşılanmaya başlanır. Harita o kadar farklı ki bulmacanın ne zaman geleceğini bilmek nerdeyse imkansızdır.

Haberin Devamı

 Çocuklar şehir kütüphanesinde bulunan coğrafya kitaplarından en büyük yardımı alır. Br gün kütüphanede bilmece ile uğraşırken Wrangel James adlı televizyon program yapımcısıyla karşılaşırlar. Wrangel, kardeşlerim tuhaf hikâyelerini anlatmaları için para teklif etmiştir. Ancak bir kural vardır ve haritadaki olağanüstü sırları kimseye açıklamamak gerekir.

 Eğer açıklanırsa lanet ölene kadar devam edecektir. Wrangel reddedilmeye dayanamaz, korumaları olan Ned ve Teddy’yi kardeşlerime evine yollar ve büyük yıkımla terk eder. Kardeşler ormanlık bir alanda ait bir kulübeye sığınırlar. Alt kardeşler, kulübede Ned ve Teddy’nin büyük gazabına uğrarlar. Buna rağmen saklanmayı başarırlar. Ne kadar saklansalar da tekrar bulunurlar.

 Mağazada Sulu Göz Teresa ile karşılaşırlar. Bir gün Sulu Göz Teresa ile tanışarak onun evinde saklanmayan çalışırlar. İki kardeş bu durumda bayağı bir yaşlanmıştır. Chris nefes bile alamaz duruma gelir. Bulmacanın sonunda sihirli kelimeler çözülmelidir. Umudun olduğu bir yerde, sonu getiren kahraman vardır. Hikayenin kahramanı Gezgin Tim’di.

 Konusu

 İki kardeş, fazla şeker yedikleri için her gün 1 sene daha yaşlanırlar. Bunu çözmek için şeker yedikleri dükkana giderler ve buradan harita alırlar. Yaşlanma sorununu çözmek için karşılarına 10 bulmacayı çözmeleri gerekir. Bu süreçte kardeşler zorlu süreçlerden geçerler. Coğrafyayı öğrenirken diğer yandan büyümenin ve yaşam zorluklarını öğrenmeye çalışırlar.

Haberin Devamı

 Karakterleri 

Bay Alt: Kardeşlerin babası.

 Bayan Alt: Kardeşlerin annesi.

 Chris Alt: 12 yaşında kardeş.

 Francis Alt: 11 yaşında kardeş.

 Wrangel: Gazeteci.

 Ted ile Ned: Wrangel’in yardımcıları.

 Sayfa Sayısı

 Haritada Kaybolmak kitabı 200 sayfadır.