Eğitim Her adımda öğrencinin yanında

Her adımda öğrencinin yanında

28.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eğitimde 35 yılı geride bırakan Sevinç Koleji, yetenek keşfinden kariyer tercihine kadar öğrencinin tüm eğitim hayatını planlıyor.

Her adımda öğrencinin yanında

 

Eğitim yolculuğuna 1986’da Sevinç Dershanelerinin İstanbul Bakırköy’de kuruluşuyla başlayan Sevinç Eğitim Kurumları, 2013’te eğitim tecrübesini özel okulculuğa taşıdı. Bugün anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim veren Sevinç Koleji’nin İstanbul’da 11 kampüsü bulunuyor. 2016’da İzmir’de, 2017’de Diyarbakır’da açtığı kolejlerle kaliteli eğitim anlayışını Türkiye’nin diğer büyük şehirlerine de taşıdı. Uluslararası standartlarda eğitim veren Sevinç Koleji’nin başarısında şu özellikler öne çıkıyor:

Haberin Devamı

PROFESYONEL KADRO: Öğrencilere sunulan eğitim ve öğretimin, kurumun vizyon ve misyonu doğrultusunda gerçekleşmesini sağlamak amacıyla Sevinç Koleji standartlarında öğretmen ve yönetici kadrosu bulunuyor. Yıl içinde düzenli olarak gerçekleştirilen hizmet içi seminer ve eğitimlerde, tüm kolejlerde eş zamanlı devam eden eğitim-öğretim ve idari işleyiş, öğretmen ve yöneticilere aktarılıyor, yenilikler paylaşılıyor.

BİREYSEL GELİŞİM: Öğrenci özelinde ‘gelişim odaklı’ eğitim sunan ve öğrencilerini ‘çok yönlü’ ve ‘başarılı’ bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen Sevinç Koleji’nin Bireysel Gelişim Eğitim Modeli (BİGEM) bulunuyor. Bu model, gözlem ve veriye dayalı tanıma-geliştirme-takip sistemiyle öğrenciyi tanıyıp farklılıklarını keşfetmek, bireye uygun program sunmak ve mentor öğretmenin gerçekleştirdiği danışmanlık ve takip sistemiyle öğrencinin sürekli gelişimini sağlamak olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

DÜNYAYLA İLETİŞİM: Bilim ve teknolojinin yön verdiği gelecekte başarılı bireyler yetiştirmek amacıyla çok dilli ve uluslararası standartlarda eğitim sunmak kaçınılmaz. Bu vizyonla Sevinç Koleji, tüm kampüslerinde Türk ve yabancı öğretmenler ile öğrencilerine Avrupa Dil Çerçevesi Programı doğrultusunda, 3 yaşından itibaren İngilizce eğitimi veriyor; 5 yaşından itibaren İngilizcenin yanı sıra aralarında Almanca, Fransızca, İspanyolcanın yer aldığı ikinci yabancı dil ve kodlama eğitimi sunuyor. 5 ve 9. sınıflarda verilen yabancı dil eğitimi, seviye gruplarında gerçekleşirken kodlama eğitimi özgün bir programla uygulanıyor.

YAŞAM VE KARİYER PLANLAMASI: Öğrencilerin yetenek ve ilgilerini erken yaşta fark etmeleri ve baskın oldukları alanlarda gelişmelerini sağlamak amacıyla tüm öğrencilerin Yetenek Haritası çıkarılıyor. Böylece çoklu zekâ kuramına göre öğrencinin baskın olduğu yetenek ve ilgili alanları belirleniyor. Sanat, spor, bilim, teknoloji, sosyal sorumluluk, girişimcilik, felsefe gibi içeriğinde birçok alanda seçenek sunan ve anaokulu ile ilkokul öğrencilerine yönelik olan Yetenek ve İlgi Akademisi dersleri, öğrencinin yetenekleri doğrultusunda gelişimini sağlıyor.

Haberin Devamı

SINAVLARA YOĞUN HAZIRLIK: Sevinç Eğitim Kurumları’nın sınava hazırlık konusundaki deneyimi, geliştirdiği eğitim sistemi, sınava hazırlıkta uzman öğretmen kadrosu, Sevinç Yayınları, gelişmiş ölçme-değerlendirme sistemi; lise ve üniversiteye geçişte uygulanan merkezi sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere avantaj sağlıyor. MEB’in sunduğu eğitim programıyla eş zamanlı yürütülen Sınava Hazırlık Programı, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin haftanın 6 günü okula gelmesi ve tatillerdeki yoğunlaştırılmış çalışmaların gerçekleşmesiyle uygulanıyor. Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda gerçekleşen Eksik Tamamlama ve Pekiştirme etüt çalışmaları ve kişiye özel verilen Araştırma, Pekiştirme ve Tekrar Etme hafta sonu ödevleri, öğrencinin kısa sürede başarısını artırmasını sağlıyor. Sevinçli öğrenciler her yıl, Türkiye ve dünyadaki prestijli lise ve üniversitelere yerleşiyor.

Her adımda öğrencinin yanında

AKILLI OKUL

Tüm kampüslerinde yüksek standartlarda ve kalitesi ölçülebilir bir eğitim hizmeti vermek amacıyla Sevinç Koleji, kendine özgü geliştirdiği veriye dayalı sistemlerden faydalanıyor. Kayıt, ölçme değerlendirme ve veli iletişimi için SEVINC-K12 uygulamasını kullanan kolej, tüm yönetimsel ve eğitsel yönerge ve içerikleri Google Okulu olmanın verdiği avantajla her an erişilir kılıyor; sınıflardaki akıllı tahta ve öğrencilerin tabletlerinde yer alan Dijital Eğitim Mobil Uygulamaları sayesinde Sevinç Yayınları ile beraber tüm içeriklere cihaz bağımsız olarak interaktif erişim sağlanıyor. Sevinç Uzaktan Eğitim Portalı ile öğrencilerine 7/24 konu anlatımı ve soru çözümü videoları sunulurken sanal sınav uygulamalarına imkân tanınıyor. Geliştirdiği ölçme-değerlendirme çalışmalarıyla kurum içi çalışanların performansını değerlendiren kolej, verdiği hizmetin memnuniyetini öğrenci ve veliye düzenli bir şekilde anket uygulayarak ölçüyor.