Eğitim Hicret İsminin Anlamı Nedir? Hicret Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Hicret İsminin Anlamı Nedir? Hicret Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

İsim vermek, anne babaların en çok zorlandığı ve ebeveynlik sürecinin başlama aşamalarından biridir. Kişiler bebeklerine isim verirken hem anlamı hem de söylenişi bakımından güzelliğine önem verirler. Bu yüzden de isim vermeden önce bir araştırma sürecine girerler. Hicret, kız bebeklere verilebilecek isimlerden biridir. Ancak Hicret ismi ne anlama gelir ve bu isim Kur'an'da geçiyor mu? İşte, tüm detaylar.

Hicret İsminin Anlamı Nedir Hicret Ne Demek, Ne Anlama Gelir

Hicret, hem isim olarak kullanıldığı gibi aynı zamanda bir olayı da anlatır. Böyle bir durumda ismi koymadan önce anne babaların bu ismin neyi anlattığını mutlaka araştırmaları gerekir.

Hicret Ne Demek?

Hicret, göç anlamını taşımaktadır. Yani bir yerden başka bir yere göç etmeye hicret denilmektedir. Hicret, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye göç etmesi olarak bilinir. Arapça kökenli bir isimdir.

Hicret İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Bebeklere isim verilmeden önce ismin Kur'an'da geçip geçmediği de araştırılmaktadır. Bazı kişiler Kur'an'da yer almayan isimleri bebeklerine verirken bazı kişiler bu isimleri tercih etmemektedir. Hicret ismi de Kur'an'da geçmeyen isimlerdendir. Yani Kur'an'da bu isim yoktur.