Eğitim Karbon Peeling Nedir, Ne İşe Yarar? Karbon Peeling Nasıl Yapılır?

Karbon Peeling Nedir, Ne İşe Yarar? Karbon Peeling Nasıl Yapılır?

09.03.2021 - 14:24 | Son Güncellenme:

Gözenek küçültme, siyah nokta ve leke giderme etkileriyle son dönemde oldukça popüler olan karbon peeling; kusurlu ciltleri mükemmel hale getirmede kullanılan bir tekniktir. Peki herkesin merak ettiği karbon peeling nedir, ne işe yarar? Karbon peeling nasıl yapılır? İşte karbon peeling hakkında bilinmesi gereken her şey.

Karbon Peeling Nedir, Ne İşe Yarar Karbon Peeling Nasıl Yapılır

Günümüzde hızlı ve pratik yollarla yapılan cilt bakım teknikleri daha çok tercih ediliyor. Karbon peeling de kolayca uygulanan cilt bakım yöntemleri arasında yer alıyor.

Karbon Peeling Nedir ve Ne İşe Yarar?

Karbon peeling; cildin en üst katmanındaki yağı, ölü deriyi, kir ve toksinleri temizleyen ve cildi arındıran bir cilt bakım tekniğidir. Karbon solüsyonu ve lazerle birlikte uygulanan karbon peeling yöntemi cildin yenilenmesini ve temizlenmesini sağlıyor. Pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmak isteyenlerin başvurduğu karbon peeling yöntemi kalıcı sonuçlar elde etmeye de yarıyor.

Karbon peeling, cilt lekelerini gidermede ve cildin nefes almasını sağlamada kullanılıyor. Ciltteki ölü deriyi ve kiri soyarak temizleyen bu yöntemde siyah nokta ve sivilceler sorunları da kısa sürede giderilebiliyor. Karbon peeling, gözeneklerin temizlenmesini ve cildin genç ve parlak görünmesini de sağlıyor.

Karbon Peeling Nasıl Yapılır?

Karbon peeling; acısız olması, iğne ve şırınga gerektirmemesi ve kalıcı sonuçlar ortaya koyması bakımında evlerde uygulamaya son derece uygun bir cilt bakım tekniğidir. Karbon peeling yönteminde, öncelikle cilde karbon solüsyonun sürülmesi ve yaklaşık 15-20 dakika ciltte bekletilmesi gerekiyor.

Cilde karbon solüsyonunun sürülmesi lazerin ciltteki olumlu etkisinin artmasını sağlıyor. Lazer etkisiyle birlikte ciltteki gözenekler ve alt deri katmanları ısı ve ses dalgalarının etkisiyle yenileniyor ve gençleşiyor. Bu sayede cilde doğal bir parlaklık ve gençlik de geliyor. Karbon peeling işleminin ağrısız sızısız olması bu uygulamanın oldukça kolay olmasını sağlıyor.