Eğitim Kol Kası Nasıl Yapılır? Evde Yapılabilen Kol Kası Geliştirme Hareketleri Nelerdir?

Kol Kası Nasıl Yapılır? Evde Yapılabilen Kol Kası Geliştirme Hareketleri Nelerdir?

08.12.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

Vücut geliştirme hareketleri günümüzde pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bunlardan birisi de kol kası geliştirme hareketleridir. Belirli hareketlerin düzenli yapılması ile kol kaslarını geliştirmek mümkündür. Peki kol kası nasıl yapılır? Evde yapılabilen kol kası geliştirme hareketleri nelerdir? Sizlere kol kası hareketleri hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Kol Kası Nasıl Yapılır Evde Yapılabilen Kol Kası Geliştirme Hareketleri Nelerdir

Kol kası hareketleri günümüzde özellikle sporcular ve spor yapmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla takip edilmektedir. Bu hareketlerin düzenli ve belirli bir süre yapılması kol kaslarının ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Kol Kası Nasıl Yapılır?

Günümüzde çalışan ve zamanı kısıtlı olan kişiler evlerde egzersiz yapmayı tercih etmektedir. Özellikle kol kası yapmak isteyen kişiler spor salonlarına gidemiyorlar ise bunu evlerde bazı hareketler ile yapabilirler. Kol kası yapmak için yapılması gereken tek şey bu egzersizlerin düzenli olarak yapılmasıdır.

Sıkı ve fit kollara sahip olmak, evde kol kası geliştirmek ve kolları inceltmek mümkündür. Profesyonel spor salonlarına gidemeyen kişilerin evlerinde doğru hareketleri yaparak kol kası geliştirmeleri mümkündür. Bu nedenle evlerde yapılacak pek çok egzersiz bulunmaktadır. Bu egzersizler şunlardır:

- Reverse Plank
- Push Up
- Plank Çeşitleri
- Jumping Jacks
- Ağırlık kaldırma

Evde Yapılabilen Kol Kası Geliştirme Hareketleri Nelerdir?

Evde kol kaslarını geliştirmek için yapılacak pek çok hareket bulunmaktadır. Bu hareketler şu şekilde yapılabilir:

- Reverse Plank: Evde reverse plank ile kol antrenmanı yapılabilir. Bunun için bir koltuğa dayanmak ve sırtın yere paralel olması gerekir. Avuç içleri yere doğru açık ve parmaklar bacak yönünde olmalıdır. Ardından kollara ağırlık verilerek kaldırıp indirilmelidir.

- Push Up: Şınav çekmek evde kol kası geliştirmenin en kolay yoludur. Yüz üstü uzanarak kollar ve bacaklar düz bir konuma getirilmelidir. Avuç içleri yerde ve kollar omuz genişliğinde açık olmalıdır. Vücut bükmeden indirip kaldırılmalıdır.

- Plank Çeşitleri: Kol geliştirmek için yüzüstü yatarak dizler üzerinde kalkılmalıdır. Ayak parmakları yere değerken vücut düz bir şekilde hareket etmeden durulması gerekir. Bu hareket kol kası geliştirmek için yapılan en iyi plank çeşitlerinden birisidir.

- Jumping Jacks: Kollara bağlanacak bilek ağırlıkları veya dambıllar ile hem arka hem de ön kol kasları çalışırken güçlenmelerine de yardım etmektedir. Kollar omuz genişliğinde açılmalı ve aşağı uzatılmalıdır. Daha sonra yukarı zıplarken bacaklar omuz genişliğinde açılmalı ve kollar yukarı kaldırılmalıdır.

- Ağırlık Kaldırma: Ağırlık kaldırma kol kası geliştirmenin en kolay yoludur. Dambıllar ile kol hareketleri yaparak kaslar güçlenebilir. Evde dambılı olmayan kişiler de su şişeleri ile bu kol hareketlerini yapabilir.