Eğitim Kontrasepsiyon Nedir, Nasıl Yapılır? Acil Kontrasepsiyon Yöntemleri Nelerdir?

Kontrasepsiyon Nedir, Nasıl Yapılır? Acil Kontrasepsiyon Yöntemleri Nelerdir?

21.07.2022 - 14:52 | Son Güncellenme:

Hamileliği önleme adına uygulanan pek çok yöntem vardır. Bu yöntemler ile kendisine en uygun tedaviyi uygulayan kişiler istenmeyen gebelikleri de önlemektedir. Kontrasepsiyon bu alanda uygulanan yöntemlerden biridir. İşlem doğum kontrol uygulamaları olarak geçmektedir. Rahim ağzı kısmına takılan spiral olarak da adlandırılmaktadır. Spiral doğum kontrol yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu şekilde spermin rahme gitmesi engellenmektedir. Kontrasepsiyon nedir, nasıl yapılır ve acil kontrasepsiyon yöntemleri nelerdir sizler için derledik.

Kontrasepsiyon Nedir, Nasıl Yapılır Acil Kontrasepsiyon Yöntemleri Nelerdir

Kontrasepsiyon gebeliğin önlenmesi adına uygulanan yöntemlerden biridir. Pek çok kontrasepsiyon yöntemi günümüzde uygulanmaktadır. Cinsel ilişkiden sonra gebelik oluşumunu engellemeye yönelik geliştirilen bu uygulamalar ile doğum kontrol önlemleri de alınmaktadır. Günümüzde iki farklı doğum kontrol yönteminden biri spiral takılmasıdır. Spiral rahim ağzının iç kısmına takılmaktadır.

Kontrasepsiyon Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kontrasepsiyon uygulaması gebeliği önleyici işlemlerden biridir. Cinsel ilişki sonunda yaşanan gebeliği önleme adına bu tür yöntemler geliştirilmektedir. İlaç ya da spiral ile koruma yöntemleri bulunmaktadır. Hormonal şekilde ilerleyen bu süreç kişiye özel uygulama teknikleri ile beraber hazırlanmaktadır.

Acil Kontrasepsiyon Yöntemleri Nelerdir?

Korunmasız cinsel ilişki sonunda acil kontrasepsiyon yöntemleri araştırılmaktadır. Bu yöntemlerin başında öncelikle ilaç ile tedavi gelmektedir. Kullanılan ilaç ile spermin rahme gitmesi önlenmektedir. Aynı şekilde rahme yerleştirilen spiral sayesinde gebelikler de önlenmektedir. 0 koruma isteyen kişiler bu yöntemi uygulamaktadır. İstenmeyen gebeliklerden korunma yöntemlerinin başında spiral takılması ilk sırada gelmektedir.