Eğitim Mahzende Bekletilerek Yapılan Küflü Peynir Nedir?

Mahzende Bekletilerek Yapılan Küflü Peynir Nedir?

17.05.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Dünya çapında birçok farklı peynir çeşidi bulunur. Değişik lezzetlere sahip olan bu peynirler, farklı malzemeler üzerinden ele alınır ve hazırlanır. Peki mahzende bekletilerek yapılan küflü peynir nedir? İşte bu peynir hakkında merak edilen bilgiler.

Mahzende Bekletilerek Yapılan Küflü Peynir Nedir

Özellikle Türkiye peynir konusunda oldukça zengin bir çeşide sahiptir. Ancak sadece Türkiye değil dünyanın farklı ülkelerinden de önemli peynirler öne çıkıyor. Bu peynirlerden biri ise mahzende bekletilerek yapılan küflü peynirdir.

Mahzende Bekletilerek Yapılan Küflü Peynir Nedir?

Mahzende bekletilerek yapılan küflü peynir aynı zamanda bulmaca üzerinden de çok sık merak edilmektedir. Bu peynir Fransa'da üretilen ve farklı bir lezzete sahip peynir türleri içerisinde gelir. Adı ise, ‘Rokfor’ olarak bilinmektedir. Güney Fransa'da üretimi gerçekleştirilen bu peynirin içi küflüdür. Ancak aynı zamanda oldukça hoş bir kokuya sahip peynir çeşitleri arasında yer alır.

Farklı bir lezzete sahiptir ve dünya çapında sevilen önemli peynir türleri arasında gelir. Başta Fransa olmak üzere dünyanın birçok değişik ülkesinde ve Türkiye'de sevilen bir peynir türüdür. Özellikle bulmacada çıktığı vakit bu peynir türü için, ‘ROKFOR’ kelimesi kullanılabilir.