Eğitim Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ponza Taşı Nerelerde Kullanılır?

Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ponza Taşı Nerelerde Kullanılır?

09.06.2021 - 14:59 | Son Güncellenme:

Ayak sağlığı şüphesiz herkes için çok önemlidir. Özellikle ayaklarda oluşan nasırlar günümüzde pek çoğumuzun yaşadığı sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Burada karşımıza ponza taşı çıkmaktadır. Peki ponza taşı nedir, ne işe yarar? Ponza taşı nerelerde kullanılır? Sizlere ponza taşı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Ponza Taşı Nerelerde Kullanılır

Ayakların uzun süre havasız kalmasından dolayı oluşan nasırlar pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Topuk taşı olarak da bilinen ponza taşı topuklardaki nasırların giderilmesi için kullanılmaktadır.

Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar?

Ponza taşı toplumda bilinenin aksine bir taş değil çok gözenekli ve donmuş volkanik lavların üst kısmında yer alan hafif cam türüdür. Bu taş volkanik alanlarda ani oluşan soğumadan dolayı kristalize olmaya zamanı olmadığı için oluşmaktadır. Katılaşma anında ise buhar çözünerek aniden salınır ve püskürerek kendine özgü gözenekli yapıyı oluşturur.

Ponza taşı topuklardaki çatlakları gidermeye yarayan bir taş olarak bilinmektedir. Pedikür yaparken ayaklardaki ölü deriyi gidermek için kullanılan doğal bir taş türüdür. Ponza taşı topuk temizlemenin yanı sıra el, kol, dirseklerde oluşan nasırların giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Ponza Taşı Nerelerde Kullanılır?

Günlük yaşantıda daha çok topuklardaki nasırları gidermek için kullanılan ponza taşı farklı alanlarda da kullanılmaktadır. Ponza taşının kullanıldığı alanlar şunlardır:

- Kot pantolonların taşlanması amacı ile,
- Kırtasiye malzemelerinden silgilerin yapımında,
- Kozmetik ürünler içerisinde peeling ürünlerin üretiminde,
- Soğuk havalarda karlı yollarda taşıma malzemesi olarak,
- Sıvı sabun üretiminde,
- Lastik kauçukların üretiminde,
- Seramik killerin içerisinde bulunan dolgu metali olarak,
- Vücuttaki batık halde yer alan kılların giderilmesinde,
- Giysiler üzerindeki bazı lekeleri yok etmek için ponza taşı kullanılmaktadır.

Vücuttaki batık kılların yok edilmesinde ponza taşı kullanılmaktadır. Bunun için vücutta yer alan batık bölgesine taşın aşağı ve yukarıya şeklinde sürülmelidir.