Eğitim Sgk E-Bildirge Nedir? Kullanıcı Ve Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır?

Sgk E-Bildirge Nedir? Kullanıcı Ve Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır?

21.02.2022 - 16:16 | Son Güncellenme:

Günümüzde bir çok işin online olarak halledilmesi mümkün olmaktadır. SGK E-Bildirge de son zamanlarda oldukça fazla karşılaşılmakta olan ifadelerden birisi olarak ifade edilebilir. SGK E-Bildirge nedir? Kullanıcı ve şifre değişikliği nasıl yapılır? SGK E-Bildirge nedir sorusunun cevabını detaylarıyla derledik.

Sgk E-Bildirge Nedir Kullanıcı Ve Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır

SGK E-Bildirge, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan bir portal olarak ifade edilebilir. E-Bildirge işverenlerin yararlandığı ve kolaylık sağlayan bir portal olma özelliğine sahiptir. SGK E-Bildirge kullanıcı adının ve şifresinin bir kez belirlendikten sonra ise tekrar değiştirilmesi mümkün olmaktadır. İnternet üzerinden işlem yapabilme imkanı sunan bir platform olarak ifade edilmesi de mümkündür.

Haberin Devamı

SGK E-Bildirge Nedir?

SGK E- Bildirge, işverenlerin çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta prim belgelerini internet üzerinden vermeleri ve bildirimlerine ait tahakkuk bedellerini de otomatik ödeme ve internet bankacılığı yoluyla ödeyebilmeleri için oluşturulan bir portal olarak ifade edilebilir. SGK E-Bildirge büyük bir kolaylık sağladığı için son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmektedir.

Kullanıcı ve Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden SSK e-şifresini almak mümkün olmaktadır. Şifre almak isteyen kişilerin öncelikli olarak e-SGK şifre başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Form doldurulduktan sonra ise SGK şifresi kullanıcı sözleşmelerinin onaylanması gerekmektedir. Bu belgeler ile birlikte SGK'nın ilgili birimine şifre başvurusu yapılması gerektiğini söylemek de mümkündür. Kullanıcı adı ve şifre bir kez belirlendikten sonra tekrar değiştirilmeleri de mümkün olmaktadır. 

Yazarlar