Eğitim Sıvı Propolis Nasıl Kullanılır? Sıvı Propolis Nasıl Tüketilmelidir?

Sıvı Propolis Nasıl Kullanılır? Sıvı Propolis Nasıl Tüketilmelidir?

05.06.2021 - 21:59 | Son Güncellenme:

Bitkilerin çiçeklerini ve meyvelerini korumak için salgıladıkları reçinenin arılar sayesinde toplanarak belirli bir süre ağızlarında gezdirerek oluşturdukları yapışkan balmumu ile karıştırılmış maddeye propolis denilmektedir. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan propolis son yıllarda tüketicilere sunulmak amacıyla kapsül veya sıvı şekilde hazırlanmaktadır. Sıvı propolis nedir ve nasıl kullanılır nasıl tüketilir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Sıvı Propolis Nasıl Kullanılır Sıvı Propolis Nasıl Tüketilmelidir

Propolis piyasada kuru şekilde bulunabilmesine rağmen tüketiciler genellikle sıvı şekilde tüketmeyin tercih etmektedirler. Sıvı propolisin tercih edilmesinin nedeni yiyeceklere karıştırılabilmesi olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Sıvı Propolis Nasıl Kullanılır? 

 Sıvı şeklinde olan propolis en sık bu şekilde tercih edilmektedir. Sıvı damla şeklinde bulunan propolis eczane ve aktarlarda bulunabilmektedir. Propolis yoğurt, bal, ekmek veya diğer gıdalara belirli ölçeklerde damlatılarak kullanılabilmektedir. Özellikle suda çözünebilen propolis damlalar su veya çay, kahve gibi içeceklerle de tüketilebilmektedir. 

Sıvı Propolis Nasıl Tüketilmelidir? 

 Sıvı propolis tüketimi birçok hastalığa karşı kullanılabilmesinin yanında özellikle bağışıklık sistemine oldukça yarar sağlayan bir maddedir. Sıvı propolis kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktör kullanılacak propolisin sağlam ve kaliteli olması içeriğinde toksik madde bulundurmamasıdır. Sıvı propolis hekimlere göre kanaması olan kişilerin kullanmaması gereken bir üründür. Bunun haricinde herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin doktor tavsiyesi ile kullanımı önerilmektedir. Sıvı propolis damla tüketimi için özellikle yiyeceklere karıştırılarak tüketilmesi daha kolay olmaktadır. Doğal bir ürün olması sayesinde çocuklar içinde kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

 Sıvı propolis damla suda çözelen çeşitleri sıvı gıdalar tüketirken kullanılabildiği gibi katı formda olanlar da kullanılabilmektedir. 

 Sıvı propolis günün istenilen saatinde kullanılabildiği gibi özellikle enfeksiyon durumlarında biraz daha arttırılarak kullanılabilmektedir. Sıvı propolis damla kullanımında özellikle çocukların besinlerin katılarak yemeleri kolaylaşmaktadır. Sıvı propolis doğal gıdalarla birlikte tüketildiğinde daha faydalı olmaktadır. Örneğin doğal yoğurtla tüketilmesi tavsiye edilmektedir.