Sözlük Antagonist Ne Demek? Antagonist Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Antagonist Ne Demek? Antagonist Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

09.07.2021 - 03:27 | Son Güncellenme:

Yunanca bir terim olan antagonist kelimesinin sözlük anlamı karşı karakterdir. Yunan tragedyalarında, baş karakterin düşmanı olan karakterler antagonist olarak tanımlanır. Bu kavram ilk kez Aristoteles tarafından Poetika adlı eserinde kullanılmıştır. Antagonist ne demek? Antagonist TDK sözlük anlamı nedir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Antagonist Ne Demek Antagonist Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Sinemada antagonist olarak tanımlanabilecek karakterlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 1- Joker 2- Kedi Kadın 3- Darth Vader 4- Davy Jones

Antagonist Ne Demek?

Edebiyat, felsefe ve sinemada kullanılan antagonist kavramı, protagonistin karşıtıdır. Protagonist, başkarakter demektir. Bu karakterlerin görevi, meseleleri çözmek, katharsis ve mimesis yoluyla okura / izleyiciye örnek olmaktadır.

Antagonistler ise sürekli olarak başkarakterle mücadele halindedir. İyilikten değil kötülükten yana olan bu karakterler, ana kahramanı yenmek için hileye ve şiddete başvururlar. Edebiyat dünyasında Faust ve Times Arrow, antagoniste örnek olarak gösterilebilir.

Antagonist TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre antagonist kelimesinin sözlük anlamı düşman karakterdir. Filmlerde ve kitaplarda, iyiliği engelleyip kötülüğü egemen kılmak isteyen tüm karakterler antagonist olarak nitelendirilir.

 

Yazarlar