Sözlük Cabrio Ne Demek? Cabrio Arabaların Özellikleri Nelerdir?

Cabrio Ne Demek? Cabrio Arabaların Özellikleri Nelerdir?

02.09.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

Cabrio kelimesi, günlük dilde üstü açık arabaları ifade etmektedir. Açılıp kapanabilen, tavanlı ve bütün olarak indirilebilen cam fonksiyonuna sahip arabalara, cabrio denilmektedir. Özellikle Avrupa ülkelerinde cabrio araçlar yoğun ilgi görmektedir. Peki, cabrio ne demek? Cabrio arabaların özellikleri nelerdir, sizler için detayları ile derledik.

Cabrio Ne Demek Cabrio Arabaların Özellikleri Nelerdir

Cabrio kelimesi, cabrioletin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Tavanı açılıp kapanabilen otomobiller, cabrio adıyla anılmaktadır. Son yıllarda Türkiye'de cabrio araç çok fazla tercih edilmektedir. Dönüştürülebilir en zarif ve orijinal vücut tipine sahip olan cabrio araçlar, eğik tasarımları ile dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

 Cabrio Ne Demek?

 Cabrio terimi, sadece üstü açık arabalar için kullanılmaktadır. Basitçe dönüştürülmek anlamına gelen cabrio kelimesi, bir aracın çatılı olandan tavansız olana dönüştürülebileceğini ifade etmektedir. Gerektiğinde tavanı saklanabilen cabrio araçlar, açık havalarda özel bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Cabrio araçlar, tavanlarına göre ayrılmaktadır.

 Cabrio Arabaların Özellikleri Nelerdir?

 Cabrio arabalar iddialı ve sportif tasarımlara sahip olmaktadır. Hem manuel, hem de otomatik olarak açılıp kapanabilen tavanlar, istenildiği zaman sökülebilmektedir. Ilıman iklimlerde cabrio arabalar tercih edilmektedir. Tasarım olarak göz dolduran cabrio arabaların içi aydınlık ve ferah olmaktadır. 4 kişilik oturma alanına sahip olmakla birlikte aracın ortaya koyduğu performans da beğeni toplamaktadır. Cabrio arabalar küçük ebatlı görünse de bagaj alanı son derece tatmin edici olmaktadır. Hem gündüz, hem de gece net ışık yayan farlar, daha keskin görüş açısı sunmaktadır.

Yazarlar