Sözlük Genetik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Genetik Özellikler Nelerdir?

Genetik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Genetik Özellikler Nelerdir?

09.10.2021 - 04:19 | Son Güncellenme:

Genetik kelimesi her insanın karşısına çıkmaktadır. İnsanlar sürekli olarak annesine ve babasına benzetilmektedir. Bu benzetmelerde gen veya genetik kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır. Genetik ne demek? Genetik kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Genetik özellikleri nelerdir? Sizler için genetik kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

Genetik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Genetik Özellikler Nelerdir

Genetik kelimesi metro duraklarını tren duraklarına verilen bir isimdir.

Genetik Ne Demek?

Genetik kelimesi Türkçeye Almancadan geçmiştir. Genetik kelimesinin köküne bakıldığında genetik kelimesi yunanca genetikos kelimesinden türetilmiştir. Genetik kelimesi kalıtım bilimi olarak bilinmektedir.

Genetik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Genetik kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç karşılık çıkmaktadır. Genetik kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı kalıtım bilimi olarak verilmiştir. Genetik kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı genlerle ilgili, genlerin belirlediği, genlerle geçen olarak verilmiştir. Genetik kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü karşılığı Genlerle ilgili, kalıtımla ilgili olarak verilmiştir.

Genetik Özellikleri Nelerdir?

İnsanlar genetik olarak birçok özellik almaktadır. Genlerde bulunan özellikler nesilden nesille aktarılmaktadır. Genetik ile aktarılan bazı özellikler;

Haberin Devamı

Renk körlüğü

Miyopluk

Diyabet hastalığı

Akademik başarı

Kellik

Göz rengi

Bazı Hastalıklar