Sözlük Lastikte V Ne Demek? V Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

Lastikte V Ne Demek? V Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

29.08.2022 - 14:52 | Son Güncellenme:

Lastikte V görüldüğü zaman, o lastikle hızınız maksimum 240 km’ ye çıkabilir demektir. Trafikte seyahat eden sürücüler için lastikte bulunan harf ve rakamlar çok şey söylemektedir. Yeni lastik alacak olanların lastik yanağını özenle takip etmesi gerekenlerden biri de işaretleri doğru okumaktır. Lastikte V ne demek? V lastik hangi araçlarda kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Lastikte V Ne Demek V Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır

 Araçlarda lastiklerin önemi tartışılmaz, lastikler üzerinde bulunan işaretler, hız ve yük endeksi, Lastik boyutları ve tüm teknik bilgileri içermektedir. Lastikte V işareti görüldüğünde hız sınıfının V olduğu yani maksimum 240km hıza çıkabileceği anlaşılmalıdır. Ayrıca araçlarda lastik işaretlerini okumakla sizin aracınıza uygun lastik hangi özelliklere sahip olması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Lastikte V Ne Demek?

 Lastikte V işareti görülüyorsa; o lastiği kullanan aracın 240 km hıza kadar çıkabileceği okunmalıdır.

 Lastiklerin üzerinde bulunan işaretlerin her biri farklı bir önem taşımaktadır. V ifadesi aracın teknik özellikleri, hız limiti ve lastik boyutlarına dair bilgi vermektedir. Her nokta çok önemlidir dikkatle takip edilmelidir.

 V Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

 Araçların hız endeks bilgileri lastik üzerinde bulunur, harf ve rakamlarla ifade edilir. Lastik yanağında V işareti görüldüğünde bu otomobil, VOLKSWAGEN ya da VOLVO marka demektir. Lastik yanağına üretim aşamasında teknik olarak eklenen bilgiler, aracın hız sınırı, yük ve taşıma kapasitesini ifade etmektedir. Bu nedenle lastik alırken bütün harf ve rakam bilgiler doğru okunmalıdır.