Sözlük Mikro Sistem Nedir? Mikrosistem Örnekleri Nelerdir?

Mikro Sistem Nedir? Mikrosistem Örnekleri Nelerdir?

06.09.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

Diğer Avrupa dillerinde "micro" şeklinde yazılan "Mikro" sözcüğü Yunanca kökenlidir. Mikro, çok küçük ya da çok az anlamına gelir ve genellikle isim soylu bir kelime ile birlikte kullanılır. Örneğin mikrobiyoloji, mikropları inceleyen bilim dalıdır. Kaynakları sınırlı olan toplumsal yapıları ve bağımsız girişimcilerin faaliyet alanlarını inceleyen bilim dalına ise mikroekonomi denir. Mikro sistemin özellikleri hakkında merak edilenler.

Mikro Sistem Nedir Mikrosistem Örnekleri Nelerdir

Makro ise çok büyük ve aşırı manasına gelir. Örneğin sporcuların en az 4, en fazla 6 haftalık antrenman programlarına makro plan ya da makro döngü denir. 

Haberin Devamı

 Mikro Sistem Nedir? 

 Makro sisteme göre, daha az sayıda kişinin içinde yer aldığı, etki alanı sınırlı olan sistemler "mikro" olarak adlandırılır. Örneğin kainat, makro sistemdir. Onun içerisinde yer alan dünya ise mikro sistemdir. 

 Mikro sistemlerin gözlemlenmesi ve hakkında bilgi edinilmesi daha kolaydır. 

 Mikro Sistem Örnekleri Nelerdir?

 1- Mahalli yönetimlerin tümü mikro sisteme sahiptir. Çünkü bu yönetimler, bir ülkenin yönetimine oranla, daha az kişiyi kapsar. Bu da daha az sorumluluk ve görev anlamına gelir. 

 2- Çocukların aile üyeleriyle ve yakın akrabalarıyla kurdukları iletişim de mikro sisteme örnek gösterilebilir. Çünkü çocuğun başkalarıyla iletişime geçip toplumsallaşmaya başladığı ilk yer evidir. Daha sonrasında okul ve iş yaşamı gelir. Hem okul hem de iş yeri, aileye göre daha karmaşık bir yapıda olduğu için, mikro değil makro sistem olarak değerlendirilmesi gerekir. 

Yazarlar