Sözlük Nasyonal Sosyalizm Nedir? Nasyonel Sosyalizmin Özellikleri Nelerdir?

Nasyonal Sosyalizm Nedir? Nasyonel Sosyalizmin Özellikleri Nelerdir?

23.07.2022 - 21:41 | Son Güncellenme:

Nasyonel kelimesinin anlamı ulusal demektir. Hitler tarafından kurulmuş olan Nasyonal sosyalizm ise Alman ırkını tüm ırkların üstünde gören bir ilke olmuştur. Hitlerin amacı da Nasyonal sosyalizm ile saf bir Alman ırkı yaratmak olmuştur. Nasyonal sosyalizmin ne olduğunu ve özelliklerini sizler için derledik.

Nasyonal Sosyalizm Nedir Nasyonel Sosyalizmin Özellikleri Nelerdir

Nasyonal sosyalizm Hitler tarafından 1920 yılında kurulmuş ve 1945 senesine kadar devam etmiştir. Nasyonal sosyalizm ırkçı bir ideoloji olarak tanımlanır. 

Haberin Devamı

Nasyonal Sosyalizm Nedir?

Nasyonel, kelime anlamı olarak ulusal anlamına gelir. Nasyonal sosyalizm ise Hitler'in faşizmi ile sosyalizmin ilkelerinin birleşmesi ile oluşan bir ilkedir. Ancak Nosyonal sosyalizm hem faşizmden hem de sosyalizmden farklıdır. Nasyonal sosyalizm temellerinin atıldığı yer İtalya olarak bilinir. Hitler Benito Mussolini liderliğindeki faşizmden etkilenmiş ve Kavgam kitabını yazmıştır. 24 Şubat 1920 yılında ise Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi ile aday olarak seçimleri kazanmıştır. Tek başına iktidar olan Hitlerin partisi 1945 senesinde 2. Dünya savaşı bitene kadar faaliyetlerine devam etmiştir. 

Nasyonel Sosyalizmin Özellikleri Nelerdir?

 Nasyonal sosyalizm saf bir Alman ırkı yaratma odaklıdır. Bu nedenle de birçok kişiye, düşünceye ve fikre düşmanlık gütmüştür. Almanlar Yahudi gruplarının elinde olanları ve üstünlükleri kendi hakları olarak görmüşlerdir. Bu nedenle de yapılan zulümleri haklı göstermeye çalışmışlardır. Nasyonal sosyalizm siyasal olarak bakıldığı zaman faşizmin Almanya ülkesindeki uygulaması olarak da kabul edilebilir. Irkçı, anti-Marksist, anti-semitik ve anti-kapitalist bir ideoloji olarak kurulmuştur.

Yazarlar