Sözlük Nevresim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Nevresim Nasıl Kullanılır?

Nevresim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Nevresim Nasıl Kullanılır?

01.12.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

Nevresim, torba şeklinde hazırlanarak kullanılan yorgan çarşafı demektir. Battaniye ve yorganların içine geçirilerek korunduğu ev tekstil ürünüdür. Kolay değiştirilmesi ve yüksek koruma sağlaması bakımından tercih edilmektedir. Pamuklu, sağlık kontrollü kumaşlardan yapılan yirminci yüzyılın önemli buluşlarından biridir. Sizin için nevresim nedir? TDK sözlük anlamı nedir? Nevresim nasıl kullanılır detayları ile derledik.

Nevresim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Nevresim Nasıl Kullanılır

Nevresim geçen yüzyılın en önemli buluşlarından biri olan ev tekstil ürünüdür. Yorgan ve battaniyelerin üzerine geçirilerek kullanıldığı, kolay temizlenebilen ve değiştirilebilen bir kılıftır.

Haberin Devamı

Nevresim Nedir?

Nevresim, sözlük anlamı birleşik ad olarak tanımlanan, torba biçimli yorgan çarşafıdır. Yaygın olarak kullanılan ürünün değiştirilmesi ve temizlenebilme kolaylığı tercih nedeni olmasını sağlamaktadır. Sağlıklı uyku ve yaşam konforu sağlayabilen özel seçenekleri bulunmaktadır. Pamuklu ve saten kumaş nevresimler büyük beğeni kazanmaktadır. 

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Torba biçiminde dikilerek kullanılan nevresim sözcüğünün TDK sözlük anlamı Fransızca kökenli olarak görülmektedir. “Torba biçiminde dikilmiş, yorgana geçirilen kılıf” olarak görülmektedir.

Nevresim Nasıl Kullanılır?

Nevresim dört mevsim kullanılabilen bir ev tekstil ürünüdür. Temizliği ve kullanımı oldukça kolay bir tekstil ürünüdür. Kullanıcıya geniş seçenek sunan nevresimler genel olarak takım olarak satışta bulunmaktadır. Sayısız renk ve desene sahip nevresim arasından seçim yaparak güvenle kullanılmaktadır.