Eğitim Tac Mahal Neresidir? Tac Mahal'in Hikayesi Nedir?

Tac Mahal Neresidir? Tac Mahal'in Hikayesi Nedir?

24.03.2021 - 01:59 | Son Güncellenme:

Tac Mahal ismi çok sık duyulan ama hakkında çok az şey bilinen mimari yapıdır. Öyle bir mimari ki yüzyıllardır kendinden bahsettirmeyi ve merak konusu olmayı başarmıştır. Tac Mahal’i araştıranlar, yapılış öyküsünü okuyunca bu muhteşem mimariye daha çok hayran olmaktadır. Şimdi Tac mahal neresidir? Tac Mahal'in hikâyesi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tac Mahal Neresidir Tac Mahalin Hikayesi Nedir

Tac Mahal Türk, İslam, Hint ve İran mimarilerinin birleşimi ile oluşmuş şaheserdir. Bu mimari yapının ünü bulunduğu yerle sınırlı olmayıp dünyaya yayılmıştır. Dünyanın yedi harikasından birisidir.

Haberin Devamı

 Tac Mahal Nerededir?

 Tac Mahal Hindistan’ın Agra kentindedir. Hindistan’ı ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken yerdir. Tac Mahal yanından akan nehir ile doğal güzellik anlamında da gelenleri mest etmektedir.

 Tac Mahal'in Hikâyesi Nedir?

 Bu görkemli yapı Babür İmparatoru Şah Cihan ile Mümtaz Mahal’ın aşkının ürünüdür. Şah, güzel ve akıllı eşi Mahal’a çok âşıktı. Bu aşk o kadar derindi ki Mahal dokuz aylık hamileyken bile kocası savaşa gitmesine rağmen birbirlerinden bir saniye bile ayrılmamışlardır. Bu yolculuk devam ederken doğum sırasında hayatını kaybeden Mahal’ın acısına dayanamayan Şah dünya üzerinde karısıyla buluştuğu cenneti yaratmak istemiştir. Bu nedenle Mimar Sinan’ın öğrencilerinin hazırladığı proje olan Tac Mahal’ı yaptırmıştır. En ilginç olanı ise bu yapıda malzeme olarak yakut, zümrüt, elmas gibi değerli taşların kullanılmasıdır.