Eğitim Tatilde de sınava hazırlık tam gaz sürdü

Tatilde de sınava hazırlık tam gaz sürdü

03.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci sömestr tatilinde.

Tatilde de sınava hazırlık tam gaz sürdü

OZAN ÖMER KADÜKER- Tatil 6 Şubat’ta sona erecek. Ancak liselere ve üniversitelere hazırlanan öğrenciler, tatilde dahi tam gaz sınava hazırlanmaya devam ediyor. 

Haberin Devamı

‘Rakipleri eliyoruz’

Tatili ders çalışarak geçiren öğrencilerin görüşleri şöyle:

Deniz Karataş: 7. sınıftayım. Önümüzdeki yıl LGS’ye gireceğim. İyi bir liseyi hedeflediğim için tatilde gezmek yerine ders çalışıyorum. Bugün de bursluluk sınavı için kursa geldim. 

Alp Demir: Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hava soğuk da olsa tatil de olsa hedefi olan öğrenciler olarak kursa geleceğiz, yoksa geriye düşeriz. Çünkü rekabet çok fazla. O yüzden bir gün bile çok önemli.  

Kerem Boz: Şu anki sınav sisteminden dolayı aralıksız çalışmamız lazım. Eksiklerimizi kapatıp rakipleri elemeye çalışıyoruz. Günde 6 saat çalışıyorum, 200-300 soru çözüyorum.

Emir Buğra Gündoğdu: İyi bir bölüm kazanmaya çalışıyoruz. Tatildeyiz ama ama başarılı olmak için bunu yapmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Yağmur Dıvrak: Sınav süreci yorucu oluyor ama yapacak bir şey yok. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Günde 5-6 saat çalışıyorum. Tatilde de programımı aksatmıyorum. İlk 30 bini hedefliyorum.