Eğitim Tek Taş Yüzük Nedir? Nereden Alınır Ve Kaç Karat Olmalıdır?

Tek Taş Yüzük Nedir? Nereden Alınır Ve Kaç Karat Olmalıdır?

03.01.2022 - 16:28 | Son Güncellenme:

Günümüzde özellikle evlilik teklif edecek kişiler tek taş seçimi yaparken çok zorlanıyor. Tek taş yüzük modelleri ve seçenekleri çok fazla olduğu için evlilik teklifinde bulunacak kişilerin kafası oldukça karışıyor. Bu önemli kararı vermenize yardımcı olacak bazı öneriler sunacağız. Tek taş yüzük nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Tek Taş Yüzük Nedir Nereden Alınır Ve Kaç Karat Olmalıdır

Sevgililik döneminden evliliğe geçiş dönemine giden yolda atılacak ilk adımlardan birisi yüzük seçimidir.

Haberin Devamı

 Tek Taş Yüzük Nedir? 

 Yüzük seçimi, evlilik teklifinde bulunacak kişilerin en fazla kararsızlık yaşadığı konulardan biridir. Hayatımızda yaşadığımız en önemli zamanlara anlam kazandıran pırlantalar, aşkımızı yansıtan ve duygularımızı simgeleyen en güzel araçlardan biridir. Seçimi de en zor olan hediyelerin başında gelir. Halk arasında “niyetim ciddi” anlamına gelen tek taş yüzük, evlilik teklifinde bulunacak olan kişilerin gözdesidir. Bu alışkanlık ise asırlar öncesine dayanıyor. Tek taş, halk arasında "sonsuza kadar tek ve özel”, "sonsuz aşkın simgesi” olarak da bilinir.

 Eski çağlarda aşk tanrısı olarak da bilinen Eros’a kadar uzanan efsanelere göre Eros’un kullandığı okların ucunda elmas olduğuna ve pırlantanın da kalpleri kazanmak için kullanılacak en iyi araç olduğuna inanılırmış. Bunun dışında cariyeler ve kraliçeler gücün ve ihtirasın simgesi olarak uzun yollar boyunca elması kullanmışlardır. Elmas, doğadaki en değerli taştır.

Haberin Devamı

 Elmasa dair çıkan bu efsaneler de, zamanla elmasın çok fazla talep edilmesine neden olmuş ve geçmişten günümüze aşkı simgelemek için kullanılmıştır. Tek taş, kişiye duyulan sadakatin, aşkın, gösterilen değerin simgesi haline gelmiştir. Bunun sonucunda pırlanta yüzük hediye etmenin dünya genelinde tüm kültürlere yayılmasını sağlamıştır.

 Tek Taş Nereden Alınır ve Kaç Karat Olmalıdır?

 Tek taş pırlanta yüzük alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli kriter vardır. Bunlar ise; renk, karat ağırlığı, kesim ve berraklıktır. Bu kriterler pırlantanın değerini ve kalitesini belirler. 

 Pırlantada bir karat, 0,2 grama tekabül eder. Bir karat birimi göstermek için 100 puana bölünür. Aynı zamanda pırlantaların kesim aşamasında ise, karat ağırlığının 3/2 kaybeder. Bu nedenle de işinde ustalaşmış olan kişilerin kesim işlemi yaptığı pırlantaları tercih etmeniz gerekir. Pırlanta yüzükler birbirine benzer bir şekilde gözükebilir. Ama aynı tek taşlar, karata sahip olsalar da birbirinden ayırt edici pek çok özelliğe sahiptir.

Yazarlar