Eğitim Uçucu Yağ Nedir, Özellikleri Nelerdir? Uçucu Yağ Nasıl Kullanılır?

Uçucu Yağ Nedir, Özellikleri Nelerdir? Uçucu Yağ Nasıl Kullanılır?

09.06.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Sıklıkla ismi duyulan uçucu yağlar, çeşitli özelliklere sahip olmasından dolayı hem sağlık sektöründe hem de kozmetik sektörü içerisinde büyük ölçüde tercih edilir. Hoş bir kokuya sahip olan bu yağların çeşitli özelliklerini ve detaylarını sizler için derledik.

Uçucu Yağ Nedir, Özellikleri Nelerdir Uçucu Yağ Nasıl Kullanılır

Uçucu yağlar, çok amaçlı olarak kullanılabilen yağ çeşitlerini oluşturur. Bu yağlar, hem hoş koku vermesi ile hem iyileştirici bir yapıya sahip olması ile hem de kullanımı kolay olması nedeniyle pek çok kişi tarafından kullanılır.

Haberin Devamı

 Uçucu Yağ Nedir?

 Uçucu yağ, bitkilerin yaprak, meyve, kabuk, kök veya çiçek gibi bölümlerinden farklı metotların kullanılması ile elde edilen yağlardır. Genellikle oda sıcaklığı durumunda sıvı hale gelen uçucu yağlar kuvvetli kokulara sahiplerdir. Oldukça etkili bir yapıya sahip olan uçucu yağlar suda çözünemezler fakat su buharı ile birlikte sürüklenebilirler. Böylece damıtılarak oluşturulurlar.

 Uçucu Yağ Çeşitleri Nelerdir?

 Sağlıkta ve kozmetik olanlarında kullanılabilen uçucu yağların birkaçı; gül yağı, kekik yağı, çay ağacı yağı, biberiye yağı, nane yağı ve lavanta yağıdır. Bütün uçucu yağlar birbirinden farklı olan nitelikleri bünyelerinde barındırır.

 Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

 Uçucu yağların, antibakteriyel, antiviral ve antiseptik etkileri bulunur. Bazı uçucu yağların mikro organizmaları ortadan kaldırma işlevinden dolayı doğal antibiyotik şeklinde de tanımlanır. Uçucu yağlar saç, tırnaklar ve cilt üstünde tedavi edici ve iyileştirici etkiye sahiplerdir. Bu bölgelere sürülerek kullanımı sağlanır.

Haberin Devamı

 Uçucu Yağlar Ne İşe Yarar?

 Hoş bir koku verme etkilerinin beraberinde, aromaterapi yağları solunum yolu dezenfeksiyonu, burun tıkanıklığının önlenmesi, cildin nem düzeyinin yükselebilmesi gibi pek çok yarar sağlar. Bu sebepten dolayı sıklıkla tercih edilir. Uçucu yağların solunum yolu ile solunması durumunda, burun ve beyin içerisinde olmak üzere kokuya bağlı bölümü olan koku alma sistemini uyarmış olur.