Eğitim Yeşil Taş Nedir? Rengi Yeşil Olan Değerli Taşlar Hangileridir?

Yeşil Taş Nedir? Rengi Yeşil Olan Değerli Taşlar Hangileridir?

07.01.2022 - 16:14 | Son Güncellenme:

Yeşil, insanlığın en tutkulu renkleri arasında yer alır. Yeşil renk; sulak alanları, mutluluğu, çayır, çimenleri ve cenneti temsil eden bir renktir. Yeşil renkli doğal taşlar ise, bu temsilde yerini alır. Geçmişte her zaman olduğu gibi, günümüzde de yeşil değerli taşlar hep aranır olmuştur. Yeşil taş nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Yeşil Taş Nedir Rengi Yeşil Olan Değerli Taşlar Hangileridir

Doğal taş terimi, iç döşeme, dekorasyon ve duvarlar dahil tüm yapı sektöründe çalışan insanlar tarafından kullanılan taş ürünlerini içerir.

Haberin Devamı

 Yeşil Taş Nedir? 

 Dünyanın en değerli görülen taşları arasında yeşil taşlar yer alıyor. En bilenen değerli yeşil taşlar içinde ise, zümrüt taşları bulunuyor. Aynı zamanda zümrüt, çağlar boyunca efsanelere de sık sık konuk olmuştur. Özellikle de 4 en değerli taş arasında yer alır. 

 Değerli taşların en önemli özellikleri arasında; ışık geçirgenlikleri, kristal yapıları ve ışığı yansıtma özellikleri yer alır. Bu nedenle de bazı değerli taşlara ışık altında bakıldığı zaman değişik renk oyunları da gözlemlenebilir. Sertlik derecesi 7’den daha büyük olan taşlar, günümüzde değerli taş olarak kabul edilir. Elmas, zümrüt, pırlanta, safir, yakut ve topaz takılarda sıkça kullanılan değerli taşlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 Rengi Yeşil Olan Değerli Taşlar Hangileridir?

 Doğal taşlar, sedimanter, magmatik, metamorfik taşlar şeklinde de sınıflandırılır. Renk özelliklerine göre de bu taşlar çoğu zaman sınıflandırılır. Bun taşlardan yeşil renkli olanlar genellikle değerli ve yarı değerli süs taşlarıdır. Yarı değerli ve değerli yeşil taşlar tasarımcılar, mücevher meraklıları ve koleksiyonerler arasında giderek popülerleşiyor. Agat, avanturin, aleksandrit, yeşim taşı (Jade), krizopras, turmalin, safir en fazla olarak bilinen yeşil taşlar arasında yer alır. Yeşil mermer olarak da tanımlanan serpantinitler estetik özellikleri ile iç ve dış mekanlarda süs malzemesi ve dekorasyon ürünü olarak da kullanılan önemli yeşil doğal taşlardır. Yeşil mermer adı ise, jeokimyasal, serpantinitlerin mineralojik ve fiziksel özellikleri ile uyumlu değildir.