Ekonomi 1.000 ürünle İFA şovu!

1.000 ürünle İFA şovu!

01.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüketici elektroniği devlerinin kıyasıya rekabetinin sahnelendiği İFA’da yeni nesil teknoloji odaklı ürünleriyle öne çıkan Vestel, akıllı ev, akıllı araç ve güneş enerjisi çözümleriyle “Küresel vizyonumuzla geleceğe hazırız” mesajını verdi.

1.000 ürünle İFA şovu

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2023) 3 bin metrekarelik alanda, 1.000’i aşkın ürünle adeta şov yapan Vestel CEO’su Ergün Güler, hayatı kolaylaştıran, erişilebilir akıllı ürünler üreten, sosyal ve çevresel fayda sağlayan bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla çıktıkları yolda sürdürülebilirliği tüm süreçlerine entegre ettiklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Güler, bu yıl fuarda tanıttıkları tüm akıllı ürünlerin, Vestel’in sınırlarını genişlettiği VeeZy ekosistemine dahil edildiğini söyledi. Yeni akıllı ürünlerle birlikte artık bir ‘yaşam ekosistemi’ halini alan VeeZy üzerinden kullanıcılar televizyon, konut tipi elektrikli araç şarj cihazı, beyaz eşya gibi ürünleri tek bir uygulamadan yönetiyor. Vestel VeeZy akıllı yaşam ekosistemini yurt içinde ‘EvinAklı’ adıyla kullanıma sunuyor. Vestel, HCA üyeliği kapsamında dünya devi rakipleriyle bir araya gelerek ilk iş birliğini de gerçekleştirdi. Samsung ile yapılan iş birliği kapsamında, HCA altyapısı kullanılarak, iki şirketin akıllı ürün ve uygulamalarının entegrasyonu sağlandı. Buna göre, Vestel’in VeeZy uygulamasından Samsung’un tüm akıllı beyaz eşyaları ve Vestel’in ürettiği tüm akıllı beyaz eşyalar ise Samsung SmartThings mobil uygulamasından karşılıklı olarak kontrol edilebilecek. Diğer iş birliği ise yıl sonunda LG ile aynı kapsamda devreye alınacak. 

Haberin Devamı

Vestel fuarda bu yıl enerji ve su verimliliği sağlayan ve gıda israfını önleyen çok sayıda ürün ve teknolojiyi tanıttı. Başlıca ürünler ve yenilikler şöyle sıralandı: 

Yeni nesil ürünler 

Minimum enerji tüketen ve sessiz performans sergileyen A Sınıfı 60cm No Frost Kombi Buzdolabı. 

Gıdaların raf ömürlerini ortalama sekiz kat artıran Vakum Teknolojili Buzdolabı. 

Yoğurt, ekmek hamuru, kefir, sirke ve turşu gibi farklı yiyecek ve içeceğin zahmetsizce fermente edilmesini sağlayan Maya Buzdolabı. 

Gıdaların besin değerini korumak için güneş ışığını simüle eden VitaMod. 

Buzdolabındaki yumurtaların envanterini ve tazeliğini takip etme zahmetinden kurtaracak bir diğer teknoloji ise IntelliEggControl. 

Epochal, Vestel’in IFA’da en çok dikkat çeken teknolojilerinden biri oldu. Deyim yerindeyse ‘hepsi bir arada’ konseptinde tasarlanan ürün, fermantasyon, soğutma ve kiler saklama işlevlerini bir araya getiren Epochal. 

Geleneksel TV’lere göre daha fazla arka aydınlatma bölgesiyle karmaşık ve hassas bir görüntü üreten MiniLED TV. 

Z Kuşağı’nın mobil yaşam tarzına uygun şekilde tasarlanan ‘TV with ME. 

Haberin Devamı

Çamaşır kurutma işlemi sırasında yoğuşan suyu değerlendirmeye imkan tanıyan Su Geri Kazanım Sistemi. 

Yıkama sırasında ortaya çıkan ve su kaynakları için tehdit oluşturan plastik mikrofiberleri yakalayan Mikrofiber Filtre. 

Vestel’de CEO değişimi

Berlin’deki IFA’da Vestel üst yönetiminde görev değişimi yaşandı. 10 yılı CEO’luk görevi olmak üzere tam 35 yıldır Vestel Şirketler Grubu’nda görev alan Turan Erdoğan (sağda), 1 Eylül itibarıyla görevi Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler’e devretti. Vestel üst yönetiminde görev değişimi yaşandı. Erdoğan, Vestel’de Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak kalmaya devam edecek.