Ekonomi Amerika’ya çıkarma Senegal’e fabrika

Amerika’ya çıkarma Senegal’e fabrika

05.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk mobilyasını ABD’ye götürmeyi planlayan Doğanlar Holding Senegal’e de fabrika kuruyor. Grup, Türkiye’nin en büyük biogaz tesisini de açacak.

Amerika’ya çıkarma Senegal’e fabrika

Kısa süre önce çöpten enerji üreten Biotrend firmasını borsaya açan Doğanlar Holding, şimdi de Senegal’de mobilya fabrikası kuruyor. Doğtaş ve Kelebek markalarını da bünyesinde barındıran şirket, üzerinde uzun süre oturunca uyarı gönderen koltuklarını da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan Senegal’de BigA isimli yeni bir mobilya markası kurduklarını söyledi. Davut Doğan’ın verdiği bilgiye göre ailenin Çanakkale Biga ilçesinden olmasına ve Afrika kıtasına da gönderme yapan BigA markası, Afrika’da markalaşma hedefinde.

Amazon’la işbirliği

Doğan, “Fabrikada şimdilik sadece mobilya üretimi yapılacak. Yatırım 10 milyon dolar tutarında ve 200 işçiye istihdam sağlayacak” dedi. Doğtaş Kelebek mobilya bünyesindeki 5 markanın da yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Doğan, şunları söyledi:

“Doğtaş Kelebek mobilya grubunun 2021 mağaza hedefi 550 mağaza. Doğtaş, Amazon ile yapılan iş birliği ile Amerika’da online satışa başladı. Bu yıl New York ve New Jersey’de mağaza açmayı planlıyor. Türkiye’nin ilk yüzde 100 geri dönüşüm kumaştan oluşan koltuk takımını 2021 yazında satışa çıkaracak. Eylül, ekim aylarında lanse etmeyi planladığı akıllı koltuk ile bir ilke imza atacak.”

Haberin Devamı

160 milyon $ enerji yatırımı

Kısa süre önce halka arz edilen Biotrend Enerji’nin bu yıl sonunda 18 faal tesisi olacağını dile getiren Doğan şunları söyledi:

“18’inci tesis olarak, Türkiye’nin en büyük biogaz tesisi Menderes’te kurulacak. 2020 yılı sonu toplam kurulu güç oranı 55.8 MW iken 2021 hedefi 95 MW’a ulaşmak. Biotrend Enerji tesislerinde, evsel atıktaki, demir, cam, plastik ve karton ayrıştırılarak katma değer sağlanıyor. Atıktan elde edilmiş yakıt da üretiliyor. Gelecek planlarımızda ise sanayicilere buhar satmak, santrallerden çıkacak sıcak su ile seracılık yapmak, kompost gübre üretmek yer alıyor. Enerji sektöründe 1 yıl içerisinde 160 milyon dolar yatırım yapılması planlanıyor.”