Ekonomi Annelere 6 milyarlık hediye...

Annelere 6 milyarlık hediye...

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anneler Günü’ne bir hafta kaldı. Hediye arayanlar perakendeyi hareketlendirdi. En çok satışın son haftaya kalması beklenirken, annelere 6 milyar TL’ye yakın hediye harcaması yapılacağı tahmin ediliyor

Annelere  6 milyarlık hediye...

Türk perakendesinde Anneler Günü hareketi yaşanıyor. Mayısın ikinci haftasında kutlanan ve bu yıl 14 Mayıs’a denk gelen Anneler Günü, başta hazır giyim olmak üzere çiçek, beyaz eşya, takı, kozmetik, teknoloji sektörlerini hareketlendirdi. Firmalar da bugüne özel indirim kampanyaları başlatıyor. Anneler için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 6 milyar TL’ye yakın hediye harcama yapılacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Anneler Günü’nün her zaman perakendede en çok harcamanın yapıldığı özel günlerin başında geldiğini söyledi. Bu özel günün yılbaşından sonra hediye için en çok harcamanın yapıldığı gün olduğunu kaydeden Öncel, “Sektörün her alanına olumlu yansıyacak. Asıl hareket en son hafta oluyor. Ama şu anda etkisini görmeye başladık. En çok hazır giyim ve küçük ev aletlerinde artış olur. Pek çok marka da bugüne özel kampanyasını başlattı. Anneler Günü’nün etkisiyle sektör olarak yaza daha iyi gireceğiz” dedi.

Annelere  6 milyarlık hediye...

Kampanyalar başladı

İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş da, Anneler Günü’nün kadın ürünleri satan her markanın her yıl heyecanla beklediği bir gün olduğunu belirterek, “Tam etkisini bu haftasonu yani cumartesi pazar itibariyle hissetmeye başlayacağız. Zaten asıl hareketi hep en son hafta görürüz. Hem yeni sezona giriş hem de bu özel günün birleşmesi perakende sektörünü çok güzel etkileyecek. Bu gün her zaman cirolarımızda düzeltmeler yapar” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Bugüne özel kampanya da yaptıklarını aktaran Kızıltaş, “Zaten artık perakendede kampanyasız gün geçmiyor. Anneler Günü’ne özel diğer markalar gibi bizim de kampanyamız var. Belirli tutarda alışverişe indirim yapıyoruz. Ayakkabı bu gün için tercih edilen hediyelerin başında yer alıyor. Ayrıca cüzdan gibi küçük aksesuarlar ve saraciye ürünlerimiz var. Çanta sapları gibi çeşitlerimiz de bulunuyor” diye konuştu.

Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan ise, Anneler Günü’nün teknoloji tarafında da satışları artırdığını belirterek, şunları söyledi: “Satışlar artacak diye öngörümüzü yaptık ve dün akşam itibariyle özel kampanya başlattık. Küçük ev aletlerinin tamamında yüzde 25 indirim yapıyoruz. Küçük ev aletlerinde 10 TL’den 2 bin TL’ye kadar her bütçeye uygun ürün olduğu için en çok talep bu alana oluyor. Ama cep telefonu, notebook satışlarımız da artıyor. Anneler Günü hareketi nedeniyle normal günlere göre alışverişte yüzde 50 artış bekliyoruz. Bu haftasonu yoğunluk başlar gelecek haftasonuna kadar sürer.”

Haberin Devamı

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de, asıl hareketi bu haftasonundan itibaren görmeye başlayacaklarını dile getirerek, bu özel günün normal günlere göre satışlarında yüzde 25’den fazla artışa neden olduğunu kaydetti. Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne özel anne kız koleksiyonu hazırladık. Ona bayağı ilgi var. Bu yılda Anneler Günü’nün satışlarda etkisinin geçen yılla aynı olmasını bekliyoruz. Yaz sezonu başladığı için zaten piyasada hareket var. Anneler Günü hediyesi olarak daha çok kolay alınabilen gömlek, tişört, aksesuar tercih ediliyor.

Ama halkımız son dakikacı son gün daha fazla talep artışı bekliyoruz.”

Çiçek satışları Sevgili’yi geçer

Türkiye Çiçekciler Birliği Başkanı İsmail Başaran, çiçeğe özel günlerde daima talep artışı yaşandığın belirterek, şu bilgileri verdi: “Annelerimize hediye olarak çiçek vermek isteği her zaman ön plana çıkıyor. Bu Anneler Günü’nde de çiçek satışlarında ciddi bir artış yaşanacak. Şu anda sektörümüz bu talebi karşılayacak durumda ve hazırlıklarını tamamladı. Önceden sipariş vermek ve son güne bırakmamak da önemli, çünkü son gün verilen siparişler genellikle yoğunluk nedeniyle sorun oluşturabiliyor. Türkiye genelinde anneler için alınan çiçeğin Sevgililer Günü’nü geçmesini bekliyoruz. Bu özel gün için çiçek yelpazesi var. Orkide, ortanca, kalanşo, menekşe, teraryum, bonsai, kumkuat gibi çiçekler tercih ediliyor. Vazolu çiçeklerde lilyum, gül ve papatya öne çıkıyor.”

Haberin Devamı

Hangi marka ne sunuyor?

* Anneler Günü için pek çok marka indirim kampanyası başlattı. Beko, pembe ve mavi renklerdeki küçük ev aletlerinden Anneler Günü’ne özel Gökkuşağı serisini hazırladı.

* Vestel, küçük ev aletleri ve elektrikli süpürge kategorisindeki seçili pek çok ürünü yüzde 50’ye varan indirim sunuyor. Pek çok ürün Siemens yetkili satıcılarında annelerini sevindirmek isteyenleri bekliyor.

* Paşabahçe, 12-14 Mayıs tarihleri arasında 70 farklı noktada özel etkinlikler düzenleyecek.

* Domino’s Pizza, Anneler Günü’ne özel Kalp Pizzaları 14 TL’den sunacak. Atasay, çiçek figürlü 0.10 karat elmas yüzüğü 1.390 TL’ye mağazalarında satışa sundu.

Haberin Devamı

* English Home, Anneler Günü’nün ruhuna uygun renk ve desenler hazırladı.

* HP Pavilion bilgisayarlar, Anneler Günü için uygun hediye seçenekleri arasında yerini aldı.

* Reeder, anneleri teknolijiyle buluşturuyor.

* Crate and Barrel’ın, Anneler Günü’ ne özel keyifli önerileri var.